Hlavní obsah

U Prahy vykolejily vagóny s naftou, jeden se převrátil

Aktualizováno

V železniční stanici Dřísy u Prahy v neděli večer vykolejily čtyři cisternové vozy nákladního vlaku, jeden z nich se převrátil na bok. Nikdo se nezranil. Škoda činí 11,5 miliónu korun. Převážely naftu a čpavek.

BEZ KOMENTÁŘE: U Dřís se převrátily dvě cisterny s naftouVideo: Novinky

 
Článek

Nafta z cisteren se musí odčerpat. Dvojkolejná trať ze Staré Boleslavi na Mělník je zavřená. Oznámil to mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Jakub Ptačinský.

Nehoda se stala krátce před 22.00, zavřela i železniční přejezd vedle stanice. „Za průjezdu nákladního vlaku společnosti Unipetrol došlo k vykolejení několika vozů,” uvedl Ptačinský. Jedna z cisteren s naftou se zcela převrátila na bok, druhá se vyhnula z kolejí.

„Dle šetření na místě mimořádné události vlak pravděpodobně vykolejil na lomu koleje. Celková škoda byla odhadnuta na 11,5 miliónu Kč, přičemž škoda na vlaku byla vyčíslena na sedm miliónů a na trati na 4,5 miliónu Kč,” sdělil Novinkám mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. K ekologické havárii podle něj nedošlo. „Provoz na trati je zastaven a odstraňování následků bude probíhat během celého dnešního dne,” doplnil Drápal.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vozy vykolejily u přejezdu

Vlak měl 24 vagónů, jel z Mostu do Pardubic. Vezl 1900 tun nákladu, kromě nafty také čpavek. „Na místo jedou drážní vyšetřovatelé,” řekl kolem 22.30 Ptačinský. Budou zjišťovat příčiny nehody. Rozsah poškození trati a doba potřebná k opravě se podle mluvčího ukáže v pondělí dopoledne.

České dráhy vyslaly náhradní autobusy mezi stanice Stará Boleslav a Štětí, vyplývá z webu dopravce.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Vykolejený cisternový vůz

Reklama

Výběr článků

Načítám