Hlavní obsah

Zákrok policistů zaujal zdrogovaného Poláka natolik, že přímo před nimi naboural

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zákrok jako z akčního filmu předvedli v úterý pražští policisté, když zatkli trojici jedoucí v ukradeném autě. Přidanou hodnotou k zdařilému zásahu bylo i zadržení zdrogovaného polského řidiče, který se však spíš odhalil sám. Zásah policistů ho totiž natolik zaujal, že se přestal věnovat řízení a naboural.

BEZ KOMENTÁŘE: Dramatický zásah policistů Video: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté v úterý večer dostali z vysílačky zprávu, že Patočkovou ulicí projela odcizená Škoda Felicia. Policisté, kteří se tam zrovna nacházeli, po ní tedy začali okamžitě pátrat, což jim nezabralo nijak dlouhou dobu, na kradené auto narazili po několika sekundách, když stálo na křižovatce na červené.

Na nic proto nečekali a zakročili. „Zákrok samotný vypadal poměrně dramaticky. Kriminalisté totiž do poslední chvíle nemohli tušit, co za lidi sedí v předmětném autě. A proto využili zákonného oprávnění, a použili donucovací prostředek hrozba namířenou střelnou zbraní,“ popsal ve čtvrtek pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Při následné kontrole se potvrdilo, že se skutečně jedná o vozidlo v pátrání. Dva chlapci a jedna dívka proto skončili na služebně, kde museli vysvětlovat, kde k felicii přišli. Policie nyní událost prošetřují pro podezření z trestného činu neoprávněné užívání cizí věci.

Zásah Poláka zaujal

Při tomto zásahu se ovšem odehrála další kuriózní situace. „Řidiče BMW, přijíždějícího ke světelné křižovatce zákrok kriminalistů zaujal natolik, že si nevšiml červené na semaforech a před ním brzdícího vozidla. Tudíž logicky následoval náraz bavoráku do rodinného volkswagenu,“ uvedl Hulan.

Auto, do kterého naboural, sice vyvázlo bez poškození, polský řidič ovšem, stejně jako trojice mladých lidí, skončil na policejní služebně. „Ukázalo se totiž, že ten usedl za volant pod vlivem drog, konkrétně pervitinu a marihuany. Tudíž byl i on rázem podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám