Hlavní obsah

Policie zadržela muže, který měl kvůli krádeži zapálit sklep na kolejích v Olomouci

Právo, Miloslav Hradil
Olomouc

Olomoučtí policisté zadrželi šestadvacetiletého muže podezřelého z úmyslného založení požáru na vysokoškolských kolejích v Olomouci. Požár vypukl v červenci, škoda byla vyčíslena na půl miliónu korun. Mladý muž si chtěl vytvořit podmínky pro krádež, řekla ve čtvrtek Právu policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Požár hasiči likvidovali v neděli 26. července. Hořet začalo ve sklepních prostorách pod schodištěm vedle hlavního rozvaděče elektřiny. Experti ani psovod nenašli žádné zbytky hořlavých látek, vyloučila se také technická závada na elektroinstalaci.

„Olomouckým policistům se podařilo zjistit poznatky a informace, které je postupně přivedly k podezřelé osobě, “ uvedla Štrbáková. Muže obvinili policisté v pondělí.

Podle nich ve sklepě kolejí nejprve zapálil odpad v odpadkovém koši. Pak sám ohlásil požár hasičům na tísňovou linku a pomocí požárního hlásiče vyhlásil požární nebezpečí, aby přítomní lidé mohli opustit budovu.

„Po příjezdu hasičů bylo evakuováno sedm osob a po uhašení požáru v suterénu budovy bylo zjištěno, že zahořením zařízení kolejí vznikla škoda odhadem kolem půl miliónu korun,“ poznamenala policejní mluvčí.

Zatímco na místě zasahovali hasiči, odcizil ze zásuvky v recepci volně uložených 46 509 korun, které použil pro vlastní potřebu, dodala mluvčí.

Za krádež a obecné ohrožení hrozí mladíkovi až osm let vězení. Trestní stíhání je proti němu vedeno na svobodě.

Reklama

Výběr článků

Načítám