Hlavní obsah

Za vraždu kladivem poslal soud muže z Kroměřížska na 15 let do vězení

Zlín
Aktualizováno

Krajský soud ve Zlíně uložil v úterý 15 let vězení Oldřichu Novákovi. Devětatřicetiletý muž měl na začátku roku 2012 v Honěticích na Kroměřížsku spáchat vraždu. Podle obžaloby ubil čtyřicetiletého muže štípacím kladivem. Kosterní pozůstatky oběti se našly až letos ve studni domu, ve kterém Novák dříve žil se svou družkou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Oldřich Novák před Krajským soudem ve Zlíně

Článek

Podle státního zástupce Lea Foltýna spolu Novák, jeho družka a zmíněný muž, který se později stal obětí, popíjeli. Poškozený při tom údajně dělal sexuální návrhy přítelkyni obžalovaného.

Novák následně podle obžaloby šel pro kladivo, kterým podle Foltýna nejméně jednou udeřil svou oběť do hlavy. Muž na místě zemřel. Novák pak údajně jeho tělo odtáhl a hodil do studny.

Pachatel vinu odmítá

Jeho pozůstatky byly nalezeny až letos v březnu poté, co na čin upozornil Novákův známý Pavel Švrček, jemuž se Novák údajně s činem pochlubil. Vraždu u soudu popsala i bývalá přítelkyně obžalovaného, která trestný čin neoznámila údajně proto, že se Nováka bála.

BEZ KOMENTÁŘE: Na Kroměřížsku našli kosterní ostatkyVideo: Novinky

Obžalovaný, kterému hrozilo až 20 let vězení, v úterý opět vinu popřel. „Mám čisté svědomí, nikoho jsem nezabil. Nemám na rukou krev,“ hájil se muž, jenž je podle znalců slaboduchého intelektu a je závislý na alkoholu.

Podle svědků se Novák při společných pitkách chlubíval tím, že „má ve studni podnájemníka“. Kamarádi mu to nevěřili – považovali to za opilecké řeči. Nález kosterních pozůstatků ve studni u domu, kde dříve žil, ale Novák nechápe.

Při čištění studny je objevili noví majitelé. Část kostí považovaných za srnčí skončila v kontejneru. Po tipu, který policie dostala od Švrčka, je však kriminalisté našli, stejně jako později zbylé části těla ve studni.

Reklama

Související články

V jímce na Kroměřížsku našli mrtvolu

Kriminalisté vyšetřují od úterního večera nález kosterních ostatků na Kroměřížsku. Místo kolem staršího domu celou noc hlídali policisté a nikoho nepouštěli...

Výběr článků

Načítám