Hlavní obsah

Vytlačení dodávky v Brně byl pokus o vraždu, řidič jaguaru dostal 15,5 roku vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Brněnský krajský soud v úterý poslal na 15,5 roku do vězení osmatřicetiletého Martina Nováka za pokus o vraždu. V srpnu 2013 v Žabovřeské ulici v Brně vytlačil svým jaguarem dodávku se šesti lidmi na svodidla. Dodávka havarovala, dva cestující utrpěli zranění.

Vytlačení dodávky jaguárem zachytila kameraVideo: Policie ČR

 
Článek

Součástí trestu je pro Nováka také zákaz řízení vozidel na deset let. Rozsudek není pravomocný, obě strany si ponechaly lhůtu na rozmyšlenou, v níž mohou podat odvolání, řekla mluvčí soudu Simona Tesařová. Zřejmě jde o dosud nejvyšší trest za vytlačování auta z vozovky agresivním řidičem.

Původně hrozilo Novákovi pouze do 12 let vězení, protože před soudem původně stál kvůli ublížení na zdraví. Soud ale v úterý jeho čin přehodnotil na pokus o vraždu, kde je přísnější postih.

Z výsledků vyšetřování vyplývá, že se Novák v srpnu 2013 pohádal s přítelkyní a jel za ní svým jaguarem urovnat spor. Při jízdě v koloně aut se ale údajně choval agresivně. Sám soudu popsal, že nedával příliš pozor na řízení, kvůli čemuž na něj začala dělat posádka sousední dodávky údajně posunky.

Pracuje jako automechanik

Novák soudu řekl, že si skutečnost, že se mohla stát nehoda, uvědomil až u přítelkyně. Policie ho vypátrala poměrně snadno díky jeho drahému autu. Novák brněnskému krajskému soudu řekl, že nemá žádný majetek a pracuje jako automechanik.

Incident se odehrál v srpnu 2013 v Žabovřeské ulici. Obě auta podle svědků stála v koloně, ovšem řidič jaguaru telefonoval a nereagoval na pohyb kolony ani poté, co byl na tuto skutečnost upozorněn. [celá zpráva]

Foto: Policie ČR

Po útoku limuzíny skončila dodávka s několika lidmi s ulomeným kolem na betonových svodidlech

Dodávka stále stojící jaguar objela a mířila směrem do centra. V místě, kde se silnice rozšiřuje na dva pruhy, ji řidič jaguaru dojel a nevybíravým manévrem vytlačil na betonová svodidla. Řidič dodávky už nestačil zabránit střetu jak s vozidlem, tak se svodidly. Viník dopravní nehody z místa ujel, ale za pár dní ho policisté dopadli.

Anketa

Souhlasíte s trestem 15,5 roku vězení za pokus o vytlačení dodávky?
Ano, je to adekvátní trest.
86,7 %
Ne, je příliš přísný.
13,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 4969 čtenářů.

TIP PRO VÁS

Aplikace s nejrychlejším přístupem na Seznam vás upozorní na e-maily a když najde něco navíc. Více o aplikaci Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám