Hlavní obsah

Zmláceného prodavače pizzy únosci spoutali a vozili po Praze, prohledali mu i dům

– Praha

Scénu jako z mafiánského trháku zažil v říjnu v Praze Ital, který prodává pizzu. Přepadli ho dva muži, spoutali ho a půldruhé hodiny vozili v autech. Chtěli po něm peníze a neštítili se ani návštěvy jeho bytu, který důkladně prohledali. Cizinec jim nakonec utekl, po pachatelích kriminalisté pátrají.

Útočníci přepadli prodavače pizzyVideo: Novinky

 
Článek

Muž 20. října po 23. hodině nesl tržbu ze stánku v Limuzské ulici do garáže, v níž se nachází trezor. Jakmile peníze uložil, dostal zezadu ránu do hlavy, až upadl na zem. Útočníci ho na místě zkopali a spoutali.

„Pachatelé požadovali vydání peněz. Když to poškozený odmítal, vytáhl jeden z mužů stříbrnou pistoli, kterou mu vyhrožoval. Poškozeného spoutali na nohou i rukou a naložili ho do menšího auta,“ řekl Novinkám kriminalista, který případ vyšetřuje.

Foto: Policie ČR

Ital skončil v kufru, v němž ho vozili asi hodinu, než ho přeložili do většího auta stříbrné barvy. V něm strávil cizinec asi další půlhodinu, během níž přijeli k jeho bytu. „Klíči, které mu vzali, si otevřeli jeho dům a ten prohledali. Vyrušila je ovšem přítelkyně poškozeného a oni utekli,“ doplnil kriminalista.

Zvrat nastal ve chvíli, když se blížili k autu. Muži se podařilo dostat z pout, a jakmile únosci otevřeli kufr, napadl je výstražným trojúhelníkem. Poté utekl.

TIP PRO VÁS

Aplikace s nejrychlejším přístupem na Seznam vás upozorní na e-maily a když najde něco navíc. Více o aplikaci Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz prohlížeč

Kriminalisté po pachatelích dosud pátrají. V úterý se obrátili na veřejnost se žádostí o pomoc. Kdokoli by poznal muže na identikitu, nechť své informace předá na tísňové lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám