Hlavní obsah

Řidič u Přerova přehlédl cyklisty, jeden nehodu nepřežil

Těžkým zraněním podlehl v sobotu večer devětačtyřicetiletý cyklista, jehož u Přerova srazilo osobní auto. To řídil šestatřicetiletý muž, který při nehodě narazil ještě do cyklistky a dalšího vozu. O havárii informoval policejní mluvčí Josef Bednařík.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Pětapadesátiletá řidička osobního vozidla předjížděla v kopci dva cyklisty, devětačtyřicetiletého muže a osmačtyřicetiletou ženu. Při tomto manévru je dojelo další vozidlo značky Mercedes, které řídil šestatřicetiletý muž. Řidič mercedesu pravděpodobně přehlédl oba cyklisty, do kterých narazil," uvedl Bednařík. Následně řidič narazil i do auta před sebou. Řidič vozu, který zřejmě nehodu zavinil, zraněn nebyl.

Cyklista, který později po nehodě zemřel, byl z místa nehody vrtulníkem převezen v bezvědomí a s mnohačetnými těžkými zraněními do olomoucké fakultní nemocnice.

Řidička druhého vozu i cyklistka vyvázly jen s lehkým zraněním. Okolnosti nehody policie zjišťuje, alkohol u řidiče, řidičky a cyklistky policie nezjistila, u zemřelého bude nařízena soudní pitva.

Počet obětí dopravních nehod v Olomouckém kraji je podle Bednaříka letos vysoký, zemřelo již více než 30 osob. Loni na silnicích kraje zemřelo 28 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám