Hlavní obsah

Řidička nedala na Benešovsku přednost motorkáři, transportoval jej vrtulník

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážným zraněním motorkáře skončila v sobotu u Struhařova na Benešovsku srážka osobního vozu a motocyklu. Pro řidiče motorky musel na místo přiletět vrtulník letecké záchranné služby.

BEZ KOMENTÁŘE: Vážná nehoda osobního auta a motocyklu na BenešovskuVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala na křižovatce u Struhařova na Benešovsku. Podle dosavadního vyšetřování jel motorkář po hlavní silnici směrem od Benešova. Z vedlejší silnice přijížděla řidička peugeotu a nedala mu přednost.

„Motorkář po střetu letěl vzduchem a skončil v příkopu, odkud ho vyprostili benešovští hasiči. Ti ho následně předali do péče záchranné služby,“ řekl Novinkám mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Kvůli nehodě se na okolních silnicích okamžitě vytvořily dlouhé kolony. Dopravu řídili kyvadlově policisté.

„Posádky záchranné služby společně s leteckými záchranáři ošetřily vážně zraněného motorkáře, který byl následně letecky transportován na ARO motolské nemocnice v Praze,“ sdělila mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Nehodou se zabývají kriminalisté. Ti mimo jiné zjišťují, jak rychle v době nehody motorkář jel, i to, zda si ho řidička osobního vozu mohla všimnout. Podle míry poškození osobního vozu muselo k nárazu dojít ve vysoké rychlosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám