Hlavní obsah

Řidič srazil staršího muže, který přecházel silnici

– Opava
Právo, plk

V ohrožení života skončil v pátek 30. října v podvečer čtyřiasedmdesátiletý muž, kterého v Dolním Benešově na Opavsku srazilo auto. Kromě ruky si pravděpodobně při nehodě vážně poranil hlavu.

Foto: Jiří Forman, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Ke střetu vozu s chodcem došlo v Opavské ulici kolem 19. hodiny. „Devatenáctiletý mladík řídil Volkswagen Golf. Při tom se střetl se čtyřiasedmdesátiletým mužem, který přecházel silnici. Došlo ke střetu, ten starší muž zůstal chvíli zaklíněn v čelním skle a poté spadl na vozovku,“ popsal opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Sražený chodec zůstal po nehodě v bezvědomí. „Byl v přímém ohrožení života,“ potvrdil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Dodal, že zasahující lékařka zjistila poranění v oblasti hlavy i horní končetiny a vyslovila podezření na poranění mozku.

„Záchranáři přistoupili k zajištění dýchacích cest postiženého, připojili ho na umělou plicní ventilaci, ošetřili vnější zranění a zahájili podávání potřebných léků,“ informoval. Nakonec byl pacient přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava.

Nehodu nyní vyšetřují policisté. Podle Černohorského zjišťují, jak starší muž přecházel silnic, zda přecházel přes přechod nebo zda byla ulice osvětlená. V tom by jim mohli pomoci i případní svědci, s informacemi se mohou ozvat na telefonním čísle 974 737 581.

„Dechová zkouška u řidiče byla negativní, u chodce byl nařízen odběr krve při lékařském ošetření,“ uzavřel policejní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám