Hlavní obsah

Při požáru vinného sklípku na Břeclavsku zemřel muž

Právo, ČTK, miv
Břeclav
Aktualizováno

Tragicky skončil v noci na pátek požár vinného sklepa u Bořetic na Břeclavsku. Hasiči v objektu našli muže bez známek života. Požár poničil podkroví, při jeho likvidaci se zranili tři lidé.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár na Břeclavsku zničil sklípek.

Článek

Poplach s výjezdem k požáru měli hasiči ve 23.42. Na místě zjistili, že plameny zachvátily střechu domku u vinného sklepa v řadové zástavbě samostatné kolonie sklepů u Bořetic. Oheň se rozšířil i na půdu sousedních sklepů.

„Hasiči pomocí žebříků zahájili hasební práce na střeše domu a ochlazováním zabránili rozšíření požáru na sousední stavby. Jednotky postupně rozebraly poškozené střešní konstrukce a dohasily skrytá ohniska. V prostoru půdní vestavby nalezli hasiči muže bez známek života,“ uvedla mluvčí jihomoravských hasičů Pavla Pražáková.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Požár na Břeclavsku zničil sklípek

Při hašení a rozebírání střechy a dalších částí se zranili dva dobrovolní hasiči a jeden z majitelů vinného sklípku. Zásah skončil po třetí hodině ráno. Na místo se v pátek vrátili policisté a vyšetřovatelé hasičů, kteří mají zjistit příčinu a určit vzniklou škodu.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Bořetické víno je vyhlášené – tamní sklípky jsou umístěny pod vrchem, kterému se říká Kraví Hora. Je jich tam přes 200. Na kopci se tyčí rozhledna a místo je známým turistickým cílem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám