Hlavní obsah

Řidič ujížděl policistům po poli. Měl terénní auto, přesto neujel

– Praha

Pražští policisté pronásledovali o víkendu kradené terénní auto Mitsubishi Pajero, které před nimi sjelo do pole. Řidič následně havaroval a snažil se schovat na zahradě domu, policisté ho však našli.

Honička s policií po poliVideo: Novinky

 
Článek

Kradeného auta si všimla hlídka v Cínovecké ulici v neděli večer. Podle zveřejněného videozáznamu řidič chvíli na to udělal riskantní manévr, aby hlídku setřásl. Z levého pruhu mezi auty jedoucími v pravém udělal myšku a vyjel ze silnice směrem na Březiněves.

„Následně vyjel na pole, kde jsme jeli asi 50 km/h, protože naše služební auto nebylo schopné jet více. Měl podstatně navrch, protože jel s terénním autem. Po chvíli ale havaroval mezi rodinnými domy,“ řekl Novinkám policista David Pešta, který auto pronásledoval.

Po havárii silniční pirát utekl a schoval se na zahradě domu. Policisté ho však vzápětí našli. Řidič se nemínil vzdát a chtěl opět utéct, hlídka ho ovšem zpacifikovala pomocí donucovacích prostředků.

„Muž byl zadržen kvůli podezření z krádeže auta a neoprávněného užívaní cizí věci. Na místě to řidič komentoval tak, že mu auto bylo předáno, aby ho převezl. Tvrdil, že ho neukradl,“ konstatoval Pešta.

Sedmatřicetiletý šofér, který už měl problémy se zákonem, měl navíc pozitivní test na drogy. Muž zatím nebyl obviněn, případem se zabývají kriminalisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám