Hlavní obsah

Šéfa senecké mafie přezdívaného Rus dopadli na Znojemsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Policie zadržela v pátek v jedné z obcí na Znojemsku mezinárodně hledaného Slováka Martina Biháriho, známého ve slovenském podsvětí pod přezdívkou Rus. ČTK to zjistila z dobře informovaných zdrojů. Jihomoravská policejní mluvčí Petra Ledabylová v pondělí potvrdila, že u Znojma policisté zadrželi nebezpečného pachatele, na kterého byl vydán zatykač na Slovensku. Podrobnosti neuvedla.

Článek

Slovenský zpravodajský web aktualne.sk k dopadení muže uvedl, že jde o jednoho z šéfů slovenského podsvětí, který byl na útěku již od roku 2010.

Bihári ve vlasti odsouzený k 21 letům vězení za založení zločinecké skupiny a čelí obvinění ze šesti vražd. Muž je údajně bossem gangu působícího v oblasti slovenského Sence. Na Slovensku se koná v této kauze od ledna proces, a to v Biháriho nepřítomnosti.

Dopaden byl ve chvíli, když se už toto soudní jednání blíží ke konci. Lze předpokládat, že mezinárodně hledaný muž bude vydán do své vlasti.

O zátahu věděl

Slovenský zpravodajský web k dopadení Biháriho uvedl, že se stal šéfem senecké mafie v roce 2004 po vraždě jejího tehdejšího bossa Petra Havasiho. Bihári prý v roce 2010 dopředu věděl, že se připravuje policejní zátah, při němž by měl být s komplici zadržený. Proto se mu podařilo uprchnout na Moravu.

Foto: Interpol

Martin Bihári

Členové senecké mafie údajně podnikatele nutili, aby jim platili za ochranu. Mají prý na svědomí vyděračský únos, hrubý nátlak na prodejce drog a také zapálení jeho auta.

Dále jsou podezřelí z toho, že zapálili několik provozoven, jejichž majitelé odmítali platit výpalné. Údajně také obchodovali s falešnými dálničními známkami.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám