Hlavní obsah

Z věznice v Ostrově utekl vězeň, přeřezal mříž a přelezl plot

Právo, Jan Švábek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrov (Karlovarsko)

Policisté od pátečního rána pátrají po muži, který v noci uprchl z věznice v Ostrově. Podle policejních informací měl na sobě v době útěku vězeňské kalhoty a obuv. Pro společnost by neměl být nebezpečný.

Foto: Policie ČR

Hledaný vězeň Tomáš Kiss

Článek

„Muž podle prvotních zjištění přeřezal mříž v dozorové části věznice a přelezl plot. Útěk zaznamenal operační důstojník na kamerovém systému, který na místo vyslal zásahovou hlídku,“ řekl Právu mluvčí Vězeňské služby ČR Robert Blanda.

Policisté po muži pátrají a žádají veřejnost o pomoc při jeho zadržení. Podle policejního mluvčího Pavla Valenty se muž při útěku zřejmě poranil na rukou a dalších částech těla.

„Jakoukoliv informaci k hledanému 21letému muži přijmou na jakékoliv policejní služebně nebo na bezplatném telefonním čísle 158,“ dodal Valenta s tím, že odsouzený je 167 centimetrů vysoký, má štíhlou postavu, modré oči a krátké hnědé vlasy.

„Nejde o nebezpečného vězně. V minulosti byl stíhán za krádeže aut a maření výkonu úředního rozhodnutí,“ uvedl generální ředitel Vězeňské služby Pavel Ondrášek, který po příjezdu do Ostrova nařídil prověrku výkonu strážní služby.

Chybí peníze na nové zabezpečení

Věznice Ostrov leží 16 kilometrů od Karlových Varů a je určena pro výkon trestu odnětí svobody mužů zařazených do dozoru. Svým technickým zabezpečením patří k nejstarším v České republice. Její operační středisko pochází z 80. let minulého století.

„Vězeňská služba již řadu let upozorňuje na nevyhovující zabezpečení a vybavení některých věznic. Dosud se nepodařilo najít na obměnu vybavení prostředky ve státním rozpočtu, současné vedení Vězeňské služby ale již zpracovalo plán obměny zabezpečovacích technologií,“ dodal Blanda.

Reklama

Výběr článků

Načítám