Hlavní obsah

Za vraždu kamaráda, který se nestaral o hygienu, dostal 17 let

– Ostrava
Právo, Aleš Honus

Na 17 let do vězení poslal Krajský soud v Ostravě šedesátiletého Gabriela Bedáně z Frýdku-Místku, který letos v lednu ubil svého dlouholetého kamaráda. Vadilo mu, že mu jeho spolubydlící kradl jídlo, upíjel alkohol a hlavně že se nestaral o svou osobní hygienu.

Foto: Aleš Honus, Právo

Gabriel Bedáň (60) u soudu

Článek

Oba muži spolu sdíleli domácnost ve Frýdku-Místku se společnou známou. Muž, kterého Bedáň zabil, se dlouhodobě nestaral o svou hygienu, v poslední fázi nebylo výjimkou, že se pokálel a jeho spolubydlící to museli uklízet.

„Motivem činu byla frustrace obžalovaného ze životního stylu poškozeného, který byl ve vztahu k sobě a svému okolí pasivní. V podstatě se nestaral ani o své životní potřeby,“ řekl státní zástupce Vít Legrský.

Všechno pak vyvrcholilo letos 4. ledna, kdy obžalovaný svého spolubydlícího v návalu vzteku srazil na podlahu, kde do něj kopal a bil ho pěstmi. Způsobil mu rozsáhlá poranění mozku i zlomeniny žeber.

„Nekopal jsem ho,“ hájil se

U soudu Bedáň nepopíral, že svého kamaráda napadl, připustil ale jen facky. „To, co se píše v obžalobě, není všechno pravda. Nekopal jsem ho ani nebil pěstmi,“ řekl u soudu.

Prohlašoval také, že obžalovaný sám vlastní vinou padal, a tak si mohl způsobit i zranění, které vedlo k jeho smrti. Jeho obhajoba ale byla vyvrácena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám