Hlavní obsah

Policisté zadrželi u Jihlavy auto s migranty ze Sýrie

Jihlava
Aktualizováno

Policisté v úterý u Jihlavy zadrželi sedm migrantů ze Sýrie - tři dospělé a čtyři děti ve věku od tří do 13 let. V osobním autě je převáželi dva občané Švédska. Lidé byli na zadních sedačkách a také v kufru osobního auta Opel Astra. Cizince i s dětmi policisté eskortovali do záchytného zařízení Bělá-Jezová.

Foto: Milan Vojtek , Právo

Ilustrační foto

Článek

"V současné době probíhá řízení o předání cizinců zpět na území Rakouska podle příslušných mezinárodních dohod," uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Švédové byli zadrženi.

Přeplněného osobního auta se švédskou registrační značkou si všiml občan na čerpací stanici na silnici I/38 na Jihlavsku. Zavolal na policii.

Policejní hlídka během půl hodiny vozidlo zastavila na silnici I/38 v katastru obce Červený Kříž. Auto řídil šedesátiletý Švéd, spolujezdcem byl jeho šestadvacetiletý krajan. Muži přepravovali na zadním sedadle a v zavazadlovém prostoru auta sedm běženců

"Vozidlo s běženci přijelo z Rakouska a mělo namířeno přes Českou republiku, Německo a Dánsko do Švédska. Syřané při policejní kontrole nepředložili platné doklady opravňující je k cestě a pobytu na území České republiky," uvedla mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám