Hlavní obsah

V Brně unikal plyn, evakuovali základní i mateřskou školu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Hasiči zasahují u úniku plynu v Arménské ulici v Brně. Evakuovali několik stovek lidí včetně dětí ze základní a mateřské školy. Únik se již podařilo zastavit a plynaři budou pracovat na jeho opravě.

Kvůli úniku plynu evakuovali v Brně hasiči stovky lidíVideo: Petr Kozelka, Právo

 
Článek

Podle mluvčího hasičů Jaroslava Mikošky bylo evakuováno přes 600 lidí z okolí. Děti byly odvezeny na obecní úřad spolu s učitelkami, některé odešly domů nebo tráví čas na hřišti. Nikdo nebyl zraněn.

„Únik nastal ve výkopu mezi mateřskou a základní školou. Byl masivní. Proč k němu došlo, to zatím nevíme. Plynaři zastavili přívody plynu, čímž zamezili dalšímu úniku," uvedl mluvčí.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Hasiči evakuovali také školy

„Evakuace proběhla naprosto v klidu, nikoho jsme tam nezapomněli. Všichni se shromáždili na hřišti. Děti si školu nahrazovat nebudou, pojmeme to jako cvičení,“ řekl Právu ředitel školy Vladan Urbánek. „Super, jdeme domů,“ radovaly se děti při odchodu ze školy.

Podle reportéra Práva, který je na místě, překopli dělníci bagrem při opravných pracích plynové potrubí, které nyní plynaři improvizovaně záplatovali a budou ho opravovat. Za jak dlouho se budou moci vrátit obyvatelé domů, zatím není jasné.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám