Hlavní obsah

V Přerově unikl do ulic tekutý naftalín

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přerov

Šestihodinovou uzávěru silnic a zásah hasičů v centru Přerova si vyžádal únik tekutého naftalínu na třídě 17. listopadu z projíždějící cisterny. Právu to řekli mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči naftalín odstraňovali v ochranných oblecích.

Článek

„Kapalný naftalín unikal z cisterny v několika místech v celkové délce asi dvou až tří kilometrů na komunikaci, kde vytvořil pevnou krustu,“ řekla Právu Hacsiková. Hasiči postupně mechanicky látku odstranili, přičemž pracovali v ochranných oblecích a s dýchací technikou.

Poté pracovníci Správy a údržby silnic Olomouckého kraje kritická místa polili asfaltem a zasypali kamínky. Policie případ prošetřuje jako dopravní nehodu.

„Alkohol byl u řidiče na místě vyloučen orientační dechovou zkouškou. Cisterna i s nákladem byla dopravena do místa určení do firmy v obci u Přerova,” uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Na místo dorazil znalec z oboru silniční dopravy, který zjišťoval, zda šlo o technickou závadu, mechanické poškození, případně jiné okolnosti dopravní nehody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám