Hlavní obsah

Pat a Mat v podání zlodějů: notebooky házeli oknem, pro kolo se žebříkem

– Praha

Policie se setkává při své práci s různými nápady a činy pachatelů. Pražští kriminalisté v úterý zveřejnili dva případy, které zachytily kamery. Prvnímu zloději se zalíbilo kolo na balkóně, a proto ukradl i žebřík, další se neobtěžovali s odnášením notebooků a rovnou je vyházeli z okna ven.

BEZ KOMENTÁŘE: Kuriózní krádež jízdního kola Video: Policie ČR

 
Článek

S vychytralým zlodějem se setkali v červenci policisté v Praze 7. Kolem páté hodiny ráno se 36letému Slovákovi zamlouvalo jedno z kol na balkóně v Tovární ulici. S akcí si hlavu příliš nelámal, ukradl žebřík a vydal se pro bicykl do cirka čtyřmetrové výšky.

„Svůj akrobatický kousek dokončil tím, že si jedno ze zmiňovaných kol přehodil přes rameno a sešplhal s ním dolů. Tam na odcizený bicykl nasedl a odjel s ním neznámo kam,“ popsal mluvčí policie Tomáš Hulan.

Smůla se mu ale nalepila na paty. Natočily ho kamery a navíc ho poznal kriminalista, který ho už jedenáctkrát řešil za podobnou trestnou činnost. Brzy proto skončil na služebně.

Elektronika za 500 tisíc

Druhý případ je ze srpna z Rohanského nábřeží, kde se 31letý chmaták vloupal do kanceláří jedné firmy. Zaměřil se na elektroniku jako mobily, externí disky nebo 11 notebooků v celkové hodnotě 500 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděj odcizil notebooky a příslušenství Video: Policie ČR

„Tuto elektroniku pachatel odcizil poměrně nešetrným způsobem. Vyházel ji totiž z okna v prvním patře do přilehlého křoví, kde ji poté posbíral a následně zpeněžil. V tomto jednání pomáhal nenechavci kriminalistům zatím neznámý spolupachatel, po kterém detektivové neustále pátrají,“ informoval Hulan.

Doplnil, že oba zloději si již vyslechli obvinění z trestného činu krádeže, jeden z nich pak i z trestného činu porušování domovní svobody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám