Hlavní obsah

Za smrt v herně dostal muž podmínku

– Hradec Králové
Právo,

Krajský soud v Hradci Králové v úterý uznal vinným ze zločinu ublížení na zdraví Jiřího Hamerského (32) a odsoudil ho k dvouletému trestu vězení s podmínečným odkladem na tři roky. Žalobce mu kladl za vinu, že při incidentu v jednom ze semilských barů shodil poškozeného na zem tak nešťastně, že se zranil na hlavě a následkům zranění následující den v nemocnici podlehl.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Jiří Hamerský u soudu

Článek

„Poškozený obtěžoval společnost, s níž popíjel. Obviněný do poškozeného oběma rukama vrazil, následkem čehož poškozený upadl na zadek a poté na zem a v pádu se uhodil hlavou o stěnu tak, že utrpěl zlomeninu klenby a spodiny lební,“ píše se v rozsudku.

Hamerský by měl podle vyneseného verdiktu nahradit zdravotní pojišťovně škodu ve výši více než 67 tisíc korun. Pozůstalí po zesnulém se musí se svým návrhem na náhradu způsobených útrap obrátit na občanskoprávní soud. Rozsudek není pravomocný, neboť si jak státní zástupce, tak obžalovaný ponechali lhůtu na možné podání odvolání.

Myslel jsem, že je v opileckém deliriu.
odsouzený

Ke konfliktu došlo mezi jednou a druhou hodinou v noci na 1. září 2013. „Barmanka mu nejprve nechtěla nalít, že už má upito, ale nakonec dostal dvě deci červeného vína. Začal vyprávět nějaké své příběhy. Pak se pohádal s naším známým. Nakonec ho má přítelkyně poslala do pr.... Poškozený vstal a chtěl ji udeřit. Já vběhl mezi ně a oběma rukama jsem ho odstrčil. Na to konto poškozený zavrávoral a spadl na zem, kde se svezl a upadl do bezvědomí,“ popsal u soudu Hamerský.

„Snažili jsme se ho přivést k vědomí, dát mu první pomoc, kontaktovali jsme rodinu. Asi po tři čtvrtě hodiny, kdy neměl žádnou otevřenou ránu, ale nereagoval na světlo, byl netečný, jsem zavolal záchrannou službu,“ dodal obžalovaný.

„Myslel jsem, že je v opileckém deliriu. Že tím jak spadl, usnul a přestal reagovat,“ odpověděl Hamerský na dotaz předsedy senátu, proč nevolali záchranku hned poté, co muž zkolaboval.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám