Hlavní obsah

Motorkář na Orlickoústecku se řítil rychlostí 153 km/h

Právo, Ludmila Žlábková

Rekordmanem rozsáhlé dopravní akce policistů v Pardubickém kraji se o víkendu stal motorkář, který se na Orlickoústecku řítil rychlostí 153 km/h. Policisté, jimž pomáhali kolegové ze Středočeského a Olomouckého kraje a Kraje Vysočina, zaznamenali 120 dopravních přestupků a uložili za ně pokuty ve výši 47 600 korun.

Motorkář se na Orlickoústecku řítil rychlostí 153 kilometrůVideo: Policie ČR

 
Článek

„Motorkáři jsme naměřili rychlost 153 km/h u Opatova na Orlickoústecku. Na druhé příčce se ocitl řidič osobního vozidla, který opět v místech, kde byla dovolená rychlost 90 km/h, se svým vozidlem ujížděl rychlostí 141 km/h,“ sdělila krajská policejní mluvčí Jitka Vavřinová.

Policisté odhalili i dva řidiče pod vlivem návykové látky. „V jednom případě se jednalo o řidiče, který měl pozitivní zkoušku na přítomnost návykové látky cannabis, ve druhém případě byl test provedený u řidiče pozitivní na amfetamin,“ dodala Vavřinová.

Nasazeni byli nejen policisté z Pardubicka, ale i jejich kolegové ze Středočeského a Olomouckého kraje a také Kraje Vysočina. „Kontrolováni byli jak motocyklisté, řidiči osobních a nákladních vozidel, tak i autobusu. Někteří neskrývali údiv nad tím, kolik že to policistů na motocyklech hlídá v našem kraji silnice,“ dodala Vavřinová.

Celkem policisté kontrolovali 213 řidičů. Zaznamenali 120 dopravních přestupků. „Nejčastějším prohřeškem bylo porušení rychlosti, celkem 54krát, nepoužití bezpečnostních pásů a nevyhovující technický stav vozu,“ vyjmenovala mluvčí.

Osm přestupků, oznámili k projednání správním orgánům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám