Hlavní obsah

Kvůli distribuci drog na festivalu Mácháč zadržela policie 14 lidí

Na hudebním festivalu Mácháč zadržela policie od pátku do neděle 14 osob, které podezírá z distribuce a přechovávání drog. Dalších 35 osob, které odhalili němečtí a čeští policisté při kontrolách vozů, se dopustilo v souvislosti s drogami přestupku. V neděli o tom informovala českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Dalších 35 drogových přestupků odhalili policisté při kontrolách posádek automobilů (Ilustrační foto).

Článek

Na Mácháči se podle odhadu policistů sešlo o víkendu kolem 7000 lidí. Program festivalu skončil v neděli nad ránem, opatření policie tak bude pokračovat celý den, kdy se budou účastníci rozjíždět.

Už v sobotu přistihli kriminalisté 27letou ženu při prodeji efedrinu čtyřem osobám, 19letého mladíka při prodeji tablety extáze a 22letého dealera, který měl u sebe 32 tablet extáze. Další dva obchodníky s drogami přistihli při činu v noci na neděli.

„22letého Ústečana a 25letého mladíka z Chomutova usvědčili kriminalisté z prodeje extáze přímo na party na pláži Klůček, hrozí jim až pětiletý trest," řekla Baláková. Dalších devět lidí může za přechovávání většího množství drog skončit ve vězení až na jeden rok.

Dalších 35 drogových přestupků odhalili od pátku do nedělního rána pracovníci českých a německých celních úřadů při kontrolách posádek automobilů. „Měli u sebe převážně marihuanu, ale také kokain, extázi nebo pervitin. Policisté tyto přestupky oznámili do správního řízení, kde přestupcům hrozí vysoké peněžité pokuty," dodala Baláková.

Tři návštěvníci festivalu se budou podle Balákové zodpovídat z řízení vozu pod vlivem drog a čtyři lidé řídili opilí. Dva z nich měli v krvi přes dvě promile alkoholu. Čísla nemusí být konečná, policisté na silnicích zůstávají.

Reklama

Výběr článků

Načítám