Hlavní obsah

Při střetu s autem zemřel na Benešovsku motocyklista

Novinky, jap

Řidič motocyklu nepřežil v sobotu odpoledne střet s osobním autem poblíž Ctiboře na Benešovsku. Vážně zraněného spolujezdce z motorky transportoval do nemocnice vrtulník. Motorka vjela ze zatím neznámých příčin do protisměru, kde se střetla čelně s osobním autem.

BEZ KOMENTÁŘE: Smrtelná nehoda auta a motorky na BenešovskuVideo: Novinky

 
Článek

„Šestadvacetiletý řidič motocyklu na místě podlehl svým vážným zraněním. Mladého spolujezdce z motocyklu transportoval do nemocnice vrtulník,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Štěpánka Zatloukalová s tím, že policisté silnici na několik hodin uzavřeli.

Podle svědků nehody vypadal spolujezdec z motocyklu velmi mladě. Odhadem mu mělo být okolo 15 let. S jeho ošetřováním a transportem k vrtulníku pomáhali záchranářům také hasiči a policisté.

„Spolujezdec z motocyklu utrpěl mnohačetná poranění a musel být připojen na umělou plicní ventilaci. Záchranáři ho poté letecky přepravili na dětské oddělení motolské nemocnice v Praze,“ sdělila Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Do nemocnice museli záchranáři převézt také řidiče osobního vozu. I on utrpěl při nehodě zranění, avšak lehčího charakteru.

Motocykl skončil po střetu několik desítek metrů v poli. Zdemolované auto sjelo po nehodě do příkopu. Policisté našli na silnici ležet malou kameru, pravděpodobně z přilby řidiče motorky. Zda kamera střet natočila, zatím není jasné. Policistům by však takový záznam velmi pomohl v dalším objasňování této tragické nehody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám