Hlavní obsah

Policisté zadrželi na D5 dodávku nacpanou 48 běženci

Právo, Novinky, jap, ib

Dodávku napěchovanou běženci zadrželi v pátek ráno policisté nedaleko Plzně na 85. kilometru dálnice D5. Vůz značky Mercedes Benz s maďarskou mezinárodní poznávací značkou jel směrem na Rozvadov. V nákladovém prostoru se tísnilo 48 uprchlíků ze Sýrie, Iráku a Afgánistánu. Řidič z vozu utekl. Další padesátku běženců objevila Cizinecká policie v pátek ráno na pražském Hlavním nádraží v rychlíku směřujícím z Budapešti do Berlína.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Na pražském Hlavním nádraží zadržela policie 50 běženců.

Článek

Mezi běženci z dodávky bylo také šest žen a šest dětí, sdělila policejní mluvčí Jana Tomková. Policisté na místo vyslali autobus, který je převezl do objektu Cizinecké policie v Plzni.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Nyní zajišťujeme tlumočníky, budeme zjišťovat totožnost osob, jejich státní příslušnost, zaprotokolujeme výslechy a budou se provádět další náležité úkony spojené se správním řízením,“ vysvětlila Tomková. Poté budou zadržení cizinci převezeni do toho zařízení pro uprchlíky, které bude mít volnou kapacitou.

Většinu běženců z rychlíku tvořili Syřané (44), jeden Afghánec a pět Pákistánců. „Z celkového počtu 50 uprchlíku jich bylo sedm mladších 18 let. Nejmladšímu byly teprve dva roky,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Z pražského Hlavního nádraží policie převezla migranty na oddělení Cizinecké policie v Karlíně pomocí mobilní policejní cely.

Reklama

Výběr článků

Načítám