Hlavní obsah

Starý vojenský džíp se zřítil ze srázu. Jeden mrtvý, jeden těžce zraněný

Novinky, jap
Velká Lečice

Smrtí řidiče a vážným zraněním spolujezdce skončila ve čtvrtek večer jízda starého vojenského džípu ve Velké Lečici na Příbramsku. Vůz se zřítil ze srázu do špatně přístupného terénu.

BEZ KOMENTÁŘE: Pád džípu ze srázu nepřežil majitel vozu, spolujezdec se vážně zranilVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala kolem osmé večer. Džíp bez střechy jel po malé nezpevněné cestě. Ze zatím neznámých příčin vyjel na hranu srázu a převrátil se dolů. Vůz se zastavil až po několika desítkách metrů ve špatně přístupném terénu.

Vážně zraněný spolujezdec zůstal po nehodě při vědomí a přivolal záchranku. Operátorce řekl, že měl nehodu, ale vůbec netuší, kde je. Záchranáři ho nakonec i s jeho kamarádem našli pod srázem.

„Jeden člověk při nehodě zemřel, další utrpěl vážná zranění. Zřícením vozu ze srázu se zabývají kriminalisté,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Markéta Johnová.

Vážně zraněného spolujezdce transportoval do nemocnice vrtulník. Podle informací Novinek je mrtvým mužem majitel vozu. Jeho těhotná žena, která na místo nehody dorazila, se zhroutila. Zdravotníci ji převezli do nemocnice, kam přijeli i krizoví interventi.

„Dříve tady byla taková malá pěšinka. Chodil jsem tam s kozou a sám jsem se bál, abych nespadl. Nedávno sem nasypali zeminu a suť a udělali z toho provizorní lesní cestu,“ uvedl jeden z místních obyvatel.

K havarovanému autu se přitom hasiči i záchranáři dostali až po laně.

Podle informací Novinek žil majitel vozu přímo ve Velké Lečici. Jeho spolujezdec ale místní nebyl. „Ten kluk tou cestičkou projel snad tisíckrát. Vůbec mě nenapadá, co se mohlo stát, že mu to tentokrát takhle nevyšlo,“ řekl Novinkám další z místních obyvatel s tím, že na konci cestičky je louka, na kterou muž s džípem často jezdil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám