Hlavní obsah

Opilec v Brně ukradl auto policistům, pak ho při nehodě rozbil

Právo, Petr Kozelka
Brno

Nadmíru mrštně vzhledem ke své opilosti si ve středu nad ránem počínal cizinec, který se svými dvěma kumpány bavil rozbíjením výloh v brněnské Pionýrské ulici. Když totiž na místo dorazila hlídka, devětadvacetiletý německy hovořící muž využil příležitosti, kdy policisté pacifikovali jeho kamarády, sám skončil do policejního auta a ujel.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Opilcova zběsilá jízda skončila asi po deseti kilometrech v Kuřimi, kde havaroval.

„Vyjížděli jsme na oznámení, že někdo v ulici ničí výlohy. První byla na místě dvojčlenná hlídka, která okamžitě zasáhla proti třem mužům. Dva zpacifikovala, třetímu se ale neměl kdo věnovat a ten využil situace a zmocnil se policejního auta. Podařilo se mu ujet těsně před tím, než dorazila další hlídka, která se následně pustila do jeho pronásledování,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Divoká jízda dvou policejních auta skončila v Kuřimi, kde opilý cizinec nezvládl nástrahu v podobě kruhového objezdu, kterým projel rovně. Při nehodě nebyl zraněn, takže putoval rovnou k vystřízlivění do policejní cely. Při zadržení nadýchal dvě promile.

Muž se bude zpovídat z ohrožení pod vlivem návykové látky a neoprávněného užívání cizí věci. Není vyloučeno ani to, že jej policisté obviní z obecného ohrožení. Navíc bude zřejmě muset nahradit škodu na policejním voze a rozbité výloze. Škoda na autě bude přitom zřejmě několik set tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám