Hlavní obsah

Muži se zapíchla větev do krku, zachránil ho policejní pes

– Brno
Právo, miv

Služební pes Hank sehrál velkou roli v pátrání po krvácejícím mladíkovi, jemuž se při pádu ze srázu na Brněnsku zapíchla větev do krku. V dramatu noci na sobotu pomohl policejní psovod se psem, který vážně zraněného muže vystopoval.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Telefon, který na tísňové lince 112 zazvonil v sobotu krátce po půlnoci, odstartoval rozsáhlou pátrací akci. „Osmatřicetiletý muž operátorům oznámil, že při cestě z hodové zábavy spadl do příkopu u silnice, kde se mu do krku zapíchla větev. Silně krvácel a nebyl schopný se hýbat,“ uvedla policejní mluvčí Petra Ledabylová.

Do terénu ihned vyrazili policisté z blízkých Židlochovic a posily z dalších míst. Operátor tísňové linky zatím udržoval kontakt se zraněným a snažil se upřesnit místo a nasměrovat tam pomoc.

„Muž slyšel cíleně zapnuté policejní sirény, nebyl ale schopný uvést, jak daleko od něj, nebo z jakého směru zvuk přichází,“ dodala mluvčí.

To už do akce mířil i policejní psovod se služebním psem Hankem, kterému se podařilo krvácejícího muže vystopovat.

„Ležel hlavou dolů ve srázu asi sto padesát metrů od silnice. V krku měl zapíchnutou větev a hrozivě vypadající zranění silně krvácelo. Policisté mu proto okamžitě poskytli první pomoc a předali jej přivolaným lékařům,“ popsala úspěšné finále pátrání mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám