Hlavní obsah

Zloděj si ze stavby v Praze odvezl cenné nářadí, vzal si na to kolečko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po troufalém zloději pátrají od července pražští kriminalisté. Na stavbu si dojel pro různé nářadí rovnou se stavebním kolečkem, do kterého náklad opakovaně naložil. Muž měl navíc klíče, a tak se policisté domnívají, že mohlo jít o bývalého zaměstnance. Informovala o tom ve čtvrtek mluvčí policie Iveta Martínková.

BEZ KOMENTÁŘE: Zloděje zachytily kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

„Muž si ke vchodovým dveřím budovy přivezl stavební kolečko. Dveře následně pomocí klíčů otevřel a i s kolečkem zajel dovnitř. Tam poté naložil a odcizil stavební nářadí, jako je bruska, příklepová vrtačka, bourací kladivo a podobně,“ uvedla mluvčí.

Zloděj se tam posléze ještě vrátil, aby si odvezl kufr s vrtačkou. Následně po sobě slušně zamkl a odešel.

„Detektivové pracují s verzí, že by se mohlo jednat o zaměstnance, který byl v minulosti na stavbě zaměstnán některou z dodavatelských firem. Takových zaměstnanců však na stavbě bylo několik stovek, a proto kriminalisté žádají o pomoc při spolupátrání také veřejnost,“ konstatovala Martínková.

Muž je ve věku mezi 25 až 30 lety, štíhlé 170 až 180 centimetrů vysoké postavy. Má tmavší pleť, tmavé vlasy a na tvářích strniště. V době krádeže měl na sobě modrou montérkovou košili, bílé triko a šedé tepláky, které měl vyhrnuté ke kolenům. Na hlavě měl šedo-zelenou čepici s kšiltem a na nohou černé boty s bílým znakem. Na pravém lýtku má pravděpodobně tetování.

Informace o totožnosti podezřelého přijme linka 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám