Hlavní obsah

Máš, cos chtěla, řekl expřítelkyni po znásilnění

Právo, Aleš Fuksa
Zlín

Pozvání ke sledování filmu od své bývalé partnerky zneužil v noci na neděli čtrnáctkrát soudně trestaný recidivista z Břeclavska. Svou o rok mladší kamarádku v průběhu noci strávené ve Zlíně šestatřicetiletý muž znásilnil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K napadení došlo ve zlínském bytě pětatřicetileté ženy. Kriminalisté již muže obvinili ze zločinu znásilnění a přečinu omezování osobní svobody. „V případě odsouzení by si tak mohl posedět až deset let za mřížemi,“ uvedla krajská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Muž i žena spolu letos krátkou dobu udržovali intimní vztah. Protože se však muž začal chovat agresivně a majetnicky, žena s ním důvěrný vztah rozvázala a od května letošního roku ho považovala pouze za kamaráda. „V sobotu chtěl za ní přijít, aby se spolu podívali na film. Když se však v podnapilém stavu v noci dostavil, začal se chovat agresivně, napadal ji verbálně i fyzicky. Nechtěl se spokojit s tvrzením, že jsou pouze kamarádi,“ přiblížila dění ve zlínském bytě policejní mluvčí.

Zatím se nepřiznal

Po krátké chvíli recidivista usnul a žena chtěla ze svého bytu odejít. „Měla strach. Násilník se ale v tu chvíli vzbudil a agresivní výpady začaly nanovo, údery do hlavy, škrcení a mlácení. Tentokrát však vyvrcholily znásilněním vystrašené cizinky. Když skončil, plivl jí do obličeje a řekl: ‚Couro, máš, cos chtěla‘,“ poznamenala Kozumplíková s tím, že po jeho odchodu poslala vyděšená žena SMS zprávu o tom, co se stalo, své kamarádce. Teprve ta ji přesvědčila, ať celou událost nahlásí na policii.

„Policisté násilníka po chvíli zadrželi v místě jeho bydliště. Po jedenácté hodině dopoledne nadýchal 0,29 promile alkoholu,“ sdělila mluvčí. Ke svému činu se podle ní dosud nepřiznal.

Státní zástupce uložil agresorovi předběžné opatření spočívající v zákazu jakéhokoli styku s napadenou ženou a zákaz užívat, držet nebo přechovávat alkoholické nápoje a jiné návykové látky. „Pokud by muž tento zákaz porušil, je pravděpodobné, že jej soud pošle do vazby,“ dodala Kozumplíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám