Hlavní obsah

Dvojice v pražských autobazarech ukradla 28 aut, rozebírali je a prodávali

Praha

Kriminalisté objasnili rozsáhlý případ vloupání do autobazarů se škodou kolem 10 miliónů korun. Dvojice pachatelů z bazarů ukradla celkem 28 aut, 17 z nich se podařilo dohledat a vrátit majitelům.

Foto: Policie ČR

Dvojice v jednom z autobazarů

Článek

Policisté prokázali dvojici celkem sedm vloupání do autobazarů, které prováděli od jara loňského roku vždy podle stejného plánu.

„Muži nejprve překonali oplocení bazaru a vloupali se do kanceláře, kde odcizili klíče od vozů. S vozidly pak odjeli, aby je mohli později rozebrat nebo znovu zlegalizovat,“ informoval mluvčí policie Jan Daněk. Z 28 aut se podařilo vrátit 17.

Oba muži ve věku 24 a 48 let si již vyslechli obvinění z trestného činu krádeže, za který jim hrozí až deset let za mřížemi. S kriminalisty nespolupracují a odmítají cokoliv říci. Momentálně jsou oba ve výkonu trestu za jinou trestnou činnost.

Starší ze zlodějů podle informací Novinek ujížděl loni v červenci policistům na Pražském okruhu. Tehdy museli nejen střílet do vzduchu, ale i po autě. Prostřelili obě pravé pneumatiky. [celá zpráva]

Kriminalisté však v té době ještě netušili, že je zapleten do vloupání do autobazarů.

Narkomana od ujíždění neodradila ani střelbaVideo: Novinky

O některých vloupáních informovala policie loni v květnu. Majitelé obchodů tehdy přišli o devět aut v Praze 4 a 10. Hodnota ukradených aut dosáhla 2,5 miliónu korun. Šest aut už policisté vypátrali. Požádala také veřejnost o pomoc při pátrání po pachatelích. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám