Hlavní obsah

Opilí mladíci se chtěli pomstít, do auta nalili chlévskou mrvu

Novinky, Ludmila Žlábková
Nová Paka

Údajně dlužné peníze a zejména množství vypitého alkoholu přivedl v červnu trojici mladíků ve věku 18 a 20 let na nápad pomstít se bývalému zaměstnavateli jednoho z nich. Původně narozeninová oslava se zvrhla v trestnou výpravu, na jejímž konci byl automobil znečištěný chlévskou mrvou se škodou 16 tisíc korun a obvinění z přečinu poškození cizí věci. Za to by mohli pachatelé strávit až rok ve vězení.

Foto: Policie ČR

Znečištěný interiér automobilu, škoda činí 16 tisíc korun.

Článek

„Policisté v Nové Pace začali pátrat po pachateli, který v noci na sobotu 13. června vnikl v Lázních Bělohradě do osobního vozidla Peugeot 306 Combi, zaparkovaného na dvoře jednoho z domů, a rozlil v něm chlévskou mrvu,“ potvrdila policejní mluvčí Hana Klečalová.

Foto: Policie ČR

Znečištěný interiér automobilu

Po měsíci pátrání se ukázalo, že vůz poškodili nyní již obvinění tři mladíci. „Poté, co je napadlo, že se pomstí tím, že mu provoní auto, nasedli do vozidla Ford Mondeo, které řídila jejich kamarádka, a odjeli na pole k jímce plné chlévské mrvy,“ pokračovala mluvčí s tím, že ještě předtím se zastavili na sídlišti, kde si od kontejneru vzali staré kýble. Ty následně naplnili výkaly hospodářských zvířat.

„Aby kamarádovo vozidlo nezašpinili, drželi během jízdy naplněné kýble z okének ven. Takto dojeli až do Zámecké ulice, kde vystoupili a odešli k peugeotu. Otevřeli jeho páté nezajištěné dveře a obsah kýblů vylili na sedadla, palubní desku a podlahu. Poté z místa utekli,“ doplnila Klečalová.

Foto: Policie ČR

Znečištěný interiér automobilu, škoda činí 16 tisíc korun.

I když se to mladíkům zdálo na začátku jako výborný nápad, nakonec všeho litovali a k činu se doznali. Za poškození cizí věci jim hrozí až rok za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám