Hlavní obsah

Lidé poznali drzého zloděje, který sundal spícímu řidiči hodinky za 100 tisíc

– Praha

Policisté dopadli drzého chmatáka, který v červnu okradl spícího řidiče v zaparkovaném autě v Praze. Pachatel muži sundal hodinky za 100 tisíc korun a sebral mu další věci. Kriminalistům pomohly informace od občanů.

Foto: Policie ČR

Zloděje zachytila kamera.

Článek

„Díky zveřejnění fotografií a videa z místa se policistům ozvali svědci, kteří jim poskytli důležité informace ohledně podezřelého muže. Toho kriminalisté na základě poznatků v úterý zadrželi a následně také obvinili z trestného činu krádež. Muž se ke krádeži při výslechu doznal a nyní je stíhán na svobodě,“ informovala ve středu mluvčí policie Iveta Martínková.

Odcizené věci kriminalisté zatím nemají. „Muž přislíbil, že věci policistům přinese. Prozatím tak neučinil,“ doplnila Martínková.

Řidič přijel 7. června brzy ráno ke svému domu z dlouhé a náročné služební cesty a rozhodl se, že na chvíli zavře oči. Únava ho však přemohla a on tvrdě usnul. Toho využil podle policie zadržený muž a do auta vnikl. [celá zpráva]

Poškozenému vzal hodinky za bezmála sto tisíc korun, z obličeje sluneční brýle za téměř pět tisíc, pánskou bundu, dva mobilní telefony a peněženku s penězi a doklady. Pachatel si tak přišel na 120 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám