Hlavní obsah

Aby nemusel vrátit pár stovek, ubil kamaráda sekerou

Právo, pko
Brno

Jen těžko pochopitelná motivace vedla loni na konci roku osmadvacetiletého Jakuba Hlásenského z Brna, aby zavraždil svého kamaráda a někdejšího spolužáka. Dlužil mu 800 korun, vrátit chtěl ale jen tři stovky. Když se taková transakce mladému muži nelíbila, popadl Hlásenský sekeru a utloukl ho.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hlásenský se u soudu ani nesnažil zapírat. „V kuchyni jsme se hádali o peníze a sprostě si nadávali. On mi potom řekl, ať jdu pryč. V předsíni jsem uviděl sekeru, tak jsem ji vzal, vrátil se do kuchyně a sekl ho do hlavy,“ popsal. Kamarádovi zasadil celkem šest ran, z toho dvě byly smrtelné.

Po činu podle svých slov začal panikařit. Setřel z topůrka sekery otisky a mrtvému sebral peněženku, aby zmátl kriminalisty, kteří podle jeho představ měli usuzovat na zištný motiv činu. Pak utekl.

Mrtvolu našla matka zavražděného, která přišla syna navštívit. Kriminalisté Hlásenského dopadli krátce po činu. „Po domovní prohlídce, kde jsme našli mimo jiné krevní stopy oběti na oblečení podezřelého, jsme podezřelého zadrželi. Hned ten den večer se pak k činu přiznal,“ konstatoval šéf jihomoravské mordparty Antonín Hrdlička.

Za vraždu Hlásenskému hrozí až dvacet let. Verdikt nad ním vynese senát brněnského Krajského soudu na začátku září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám