Hlavní obsah

Strojvedoucí vlaku před havárií na Masarykově nádraží vypnul automatické brzdění

Praha

City Elefant, který před dvěma týdny přejel nástupiště na Masarykově nádraží v Praze, měl vypnuté automatické brzdění vlaku a strojvedoucí se brzdit ani nepokusil. Na dotaz Novinek to v pondělí uvedl náměstek generálního inspektora Drážní inspekce Jan Kučera. Inspektoři ještě čekají na expertízy.

Foto: Praha HZS, ČTK

Vlak vjel až na nástupiště.

Článek

„V tento okamžik můžeme s jistotou říct, že automatické brzdění vlaku bylo manuálně vypnuto a že se strojvedoucí o ruční brzdění ani nepokusil. Nicméně pro jistotu jsme poslali části brzdového systému k expertíze,“ uvedl Kučera. Ve chvíli srážky jel vlak rychlostí 40 km/h.

Oficiální výsledky vyšetřování budou podle něj známé za několik týdnů až měsíců. „Čeká se na všechny výpovědi, vyčíslení škod, popisy zraněných atd.,“ doplnil. Na postup ve vyšetřování upozornila TV Nova.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nehoda se na Masarykově nádraží odehrála 14. července před půlnocí. Dvojposchoďový vlak City Elefant jedoucí z Českého Brodu nezastavil, přejel nástupiště, narazil do betonového zarážedla a vyjel do nádražní haly. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Na Masarykově nádraží havaroval osobní vlakVideo: Novinky

Záchranná služba po nehodě ošetřila tři lidi, dva z nich na místě, protože jejich zranění byla povrchová. Čtyřiačtyřicetiletého muže s úrazem nohy odvezli záchranáři do Nemocnice na Františku.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 4,2 miliónu korun. Nádraží bylo několik hodin uzavřeno.

Reklama

Výběr článků

Načítám