Hlavní obsah

Lupiči nacouvali do fabie a ukradli stovky tisíc. Policie hledá důležitého svědka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Důležitého svědka, který by pomohl objasnit případ červnového loupežného přepadení vozu s penězi, hledá královéhradecká krajská policie. Jde o mladšího muže, který se 22. června zhruba půl hodiny před přepadením pohyboval v pobočce České spořitelny na třídě ČSA v centru města, uvedli v pátek policisté.

Foto: Policie ČR

Svědek, který by mohl mít informace k loupežnému přepadení v Hradci Králové.

Článek

„Dle záznamů z banky se tam v danou chvíli pohyboval mladší muž, který by nám mohl poskytnout důležité svědectví, a my do této chvíle neznáme jeho totožnost,” uvedla mluvčí policie Ivana Ježková.

Přepadení se odehrálo v 11:35 v Kotěrově ulici a lupiči při něm ukradli částku, jejíž přesnou výši policie nechce zveřejňovat. Podle informací Novinek má jít o částku přesahující půl miliónu korun.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Policie ČR

Svědek, který by mohl mít informace k loupežnému přepadení v Hradci Králové

Dva neznámí muži autem nacouvali do fabie, jejíž řidič pro firmu zajišťoval výběr a převoz peněz. Za použití slzotvorného plynu mu vzali kabelu s penězi a z místa odjeli. Vozidlo pachatelů značky Mitsubishi policie našla na parkovišti za hradeckou radnicí nedaleko Šimkových sadů.

Odtud lupiči přešli nebo přeběhli spojovací uličkou u hřiště střední stavební školy na Pospíšilovu třídu k léčebně pro dlouhodobě nemocné. V přilehlém parku peníze z kabely vyndali a tašku i s osobními věcmi řidiče i kasrem na místě nechali. Potom přeběhli přes park a u lékárny ve Švendově ulici nasedli do přistaveného auta typu kombi tmavé barvy. Odsud odjeli směrem ke krajskému soudu. Kriminalisté nevylučují možnost, že dva lupiči mohli mít jednoho až dva komplice.

Jeden z mužů má být vysoký 170 až 175 cm, štíhlé postavy, snědší pleti. Má mít velmi málo vlasů a na sobě měl mít v době činu oblečené černé textilní oblečení. Na rukou měl mít černé rukavice. Druhý pachatel má být vysoký zhruba 180 cm, plnoštíhlejší postavy a na sobě měl mít oblečenou bundu světle hnědé barvy.

Reklama

Výběr článků

Načítám