Hlavní obsah

Auto vyletělo ze silnice a narazilo do dvou stromů, dítěti zachránila život sedačka

Novinky, Pavel Jaňurek
Rakovník

Vážná nehoda uzavřela v úterý odpoledne hlavní silnici mezi Novým Strašecím a Rakovníkem. Řidička osobního vozu vyletěla s autem mimo silnici a nabourala do dvou stromů, tři lidé skončili v nemocnicích.

BEZ KOMENTÁŘE: Při nárazu auta do stromu se na Rakovnicku zranili tři lidéVideo: Novinky

 
Článek

Řidička osobního vozu jela ve směru na Rakovník. Nedaleko Lužné ale vyjela ze zatím neznámých příčin mimo silnici a nabourala do dvou stromů. V autě tou dobou kromě řidičky cestovala také pětiletá dívka, starší žena a muž. Dcera řidičky také jako jediná vyvázla z nehody bez zranění. Život jí zachránila autosedačka a bezpečnostní pás.

Zaklíněné posádce vyrazili na pomoc řidiči projíždějících kamiónů. Z auta se jim podařilo vytáhnout pětiletou dívku. Ženu se spolujezdkyní museli vyprostit až přivolaní hasiči.

„Začalo se kouřit z motorového prostoru. Řidička křičela, že v tom autě uhoří. Běžel jsem rychle pro hasicí přístroj, ale auto naštěstí hořet nezačalo,“ popsal situaci po nehodě řidič jednoho z kamiónů.

Pro zraněné musel přiletět vrtulník

Záchranáři si na místo vyžádali přílet vrtulníku. Do nemocnice transportovali dvě dospělé ženy a jednoho muže. Zraněnou spolujezdkyni záchranáři na místě ošetřovali více než hodinu.

„Jednu osobu transportoval do nemocnice vrtulník letecké záchranné služby, další dvě osoby převezli do nemocnic záchranáři sanitními vozy. Hasiči museli k vyproštění jedné ženy použít hydraulické vyprošťovací zařízení,“ řekl Novinkám velitel zásahu.

Silnice byla na zhruba dvě hodiny obousměrně uzavřena.

Reklama

Výběr článků

Načítám