Hlavní obsah

Brutální násilník z Chodova dostal deset let

– Praha • Aktualizováno

Šestadvacetiletý Quang Huy Tran, který vloni v prosinci na pražském Chodově brutálně napadl mladou dívku, si má odpykat deset let ve vězení za pokus o vraždu. Verdikt zatím není pravomocný. Soudní znalec přirovnal Quangův útok ke způsobu, jakým své oběti zabíjeli spartakiádní vrah Jiří Straka nebo kanibal Ladislav Hojer.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Quang Huy Tran u soudu.

Článek

Vietnamec Quang si má v České republice odpykat desetiletý trest a poté má být vyhoštěn zpět do své vlasti. Tam by měl nastoupit na sexuologickou, protialkoholní i protidrogovou léčbu.

K napadení došlo 13. prosince nad ránem, když se třiadvacetiletá Slovenka vracela domů z večírku. Cestou začala mít dívka pocit, že ji někdo sleduje. Přesto se rozhodla překonat sama vzdálenost od zastávky k domu. Když se chystala otevřít vchodové dveře, opilý pronásledovatel ji dostihl, povalil ji na zem a opakovaně ji udeřil. Poté, co začala křičet, ji několik minut škrtil.

Dívka na chvíli ztratila vědomí, poté se probrala a doběhla k domovním zvonkům, kde se snažila zburcovat sousedy. Útočník pak z místa utekl a dívka se schovávala mezi zaparkovanými auty, dokud nepřijela policie. Z útoku vyvázla se zlomeným nosem, monokly a modřinami. Podle soudu přežila jen díky své vynikající fyzické kondici, která jí umožnila aktivní obranu.

Sexuální sadista

Útočníka zachytily kamery, policie proto na základě těchto záznamů od počátku pátrala po Asiatovi. Soudní znalci uvedli, že muž pravděpodobně trpí sexuálním sadismem. „Jeho chování bylo jednoznačně predátorského charakteru zaměřené na překonání odporu oběti, eventuálně její znehybnění,“ upozornil sexuolog Petr Weiss.

„Toto chování nacházíme u nejnebezpečnějších sexuálních sadistů, například u sexuálních vrahů Straky, Hojera a podobně,“ dodal. Pro takzvané znehybňovače je zdrojem sexuálního vzrušení manipulace s nehybným tělem oběti, nikoliv samotný pohlavní styk.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám