Hlavní obsah

Na Semilsku hořela chalupa, škoda se vyšplhala na milión

– Semily
Právo,

V pondělí časně ráno vyjížděli hasiči k rozsáhlému požáru na Semilsku v Nové Vsi nad Popelkou. Požár stodoly, chalupy a hromady dřeva byl vyhlášen ve tři čtvrtě na tři.

Foto: HZS Libereckého kraje

V Nové Vsi nad Popelkou hořela chalupa

Článek

„Při příjezdu prvních jednotek byl požár objektu stodoly s garáží ve třetí fázi rozvoje, kdy již probíhalo intenzivní hoření a plameny zachvátily všechny hořlavé předměty. Požár se přenesl také na štít částečně roubené chalupy, která prohořívala půdním prostorem. Kolem hořely i hromady uskladněného palivového dřeva,“ uvedla mluvčí libereckých hasičů Zdenka Štrauchová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Škoda se vyšplhala na milión korun

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zabránit šíření požáru se hasičům podařilo po půl páté ráno, ale ještě dlouho poté dohašovali a rozebírali konstrukce. Zcela zlikvidován byl požár pár minut před osmou hodinou.

Foto: HZS Libereckého kraje

Požár chalupy

„Jelikož šlo o dlouhotrvající zásah v dýchacích přístrojích, měli hasiči k dispozici ze stanice Liberec protiplynový a chemický kontejner s plnicím zařízením tlakových lahví. Objekty zasažené požárem se nacházely blízko železniční trati, a proto na ní byl omezen provoz, vlaky projížděly nižší rychlostí,“ dodala Štrauchová.

Foto: HZS Libereckého kraje

Hasiči u požáru

Chalupa podle mluvčí sloužila k rekreaci a v době vzniku požáru se v ní žádný člověk nenacházel, nikdo nebyl zraněn ani ze zasahujících hasičů. Škoda byla vyčíslena na jeden milión korun. Příčina je v šetření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám