Hlavní obsah

Policisté z Brna byli obžalováni z mučení

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Státní zástupce obžaloval tři policisty, kteří loni v listopadu donutili zadrženého muže vyskočit z okna. Na dotaz Novinek to v pátek sdělil mluvčí Krajského státního zastupitelství v Brně Hynek Olma. Poškozený na svůj případ upozornil dopisem z vězení televizi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Obžaloba byla podle mluvčího podána 22. června k Městskému soudu v Brně. „Jeden policista se měl dopustit přečinu účasti na sebevraždě a přečinu porušení povinnosti strážní služby a zbývající dva policisté se měli dopustit zločinu mučení a jiného nelidského a krutého zacházení formou spolupachatelství,“ uvedl Olma.

Prvnímu jmenovanému hrozí až tři roky za mřížemi, zbývajícím dvěma dva až osm let žaláře. „Bližší podrobnosti k této trestné činnosti s ohledem na skutečnost, že dosud nebylo nařízeno hlavní líčení soudem, uvádět nebudeme,“ dodal mluvčí.

Na případ upozornila v březnu TV Prima, kterou o události informoval poškozený dopisem z vězení. Muže podle jeho vyjádření policisté donutili, aby vyskočil z okna pátého patra, pokud nepodepíše přiznání ke krádeži. [celá zpráva]

"Vážně jsem si zlomil nohu a byl jsem operován. Při dopadu mě ztloukli, kopali atd.," uvedl muž ve svém dopise.

Mluvčí policie již tehdy uvedla, že dotyční policisté byli postaveni mimo službu.

Reklama

Výběr článků

Načítám