Hlavní obsah

Sestřičky měly vyměnit opilému řidiči vzorky krve, hrozí jim čtyři roky vězení

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín

Dvěma zdravotním sestrám z Nového Jičína, které chtěly pomoci opilému řidiči vyhnout se trestu, hrozí nyní až čtyři roky vězení. Podle policie totiž vyměnily vzorky krve. Ve středu o tom informoval policejní mluvčí Petr Gřes.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté kontrolovali opilého řidiče v únoru. „Dechovou zkouškou zjistili, že 43letý muž před jízdou požil alkoholické nápoje,“ uvedl Gřes. Naměřená hodnota tehdy činila více než jedno promile alkoholu.

Policisté proto muže vyzvali k odběrům krve, ze které by se při následném lékařském vyšetření stanovila přesná hodnota alkoholu. Z laboratoří ovšem přišla zpráva, že řidič byl úplně střízlivý.

„Se získaným zcela rozporným zkoumáním vyvstalo podezření, že s krví někdo neoprávněně manipuloval, a snažil se tak kontrolovanému řidiči pomoci před postihem za řízení automobilu ve stavu vylučujícím způsobilost,“ doplnil mluvčí.

Následným vyšetřováním policisté zjistili, že s krví manipulovaly dvě zdravotní sestry ve věku 41 a 46 let. Policejní komisař ženám sdělil obvinění ze spáchání přečinu nadržování, za což jim hrozí až čtyři roky ve vězení.

Trestu se patrně nevyhne ani řidič. „Jednání kontrolovaného řidiče bude projednávat věcně příslušný správní orgán,“ dodal Gřes.

Reklama

Výběr článků

Načítám