Hlavní obsah

Opilý řidič vytočil strážníka v Brně natolik, že na sebe zavolal inspekci

Právo, mh
Brno

Kape z vás něco hrozně divného, uslyšel strážník od opilého řidiče v Brně poté, co šofér naboural stánek. Opilec nechtěl podstoupit dechovou zkoušku a městským policistům tvrdil, že řídil někdo jiný. Kvůli nařčení z opilosti nakonec na místo přijela i inspekce.

Kape z vás něco hrozně divného, řekl řidič strážníkoviVideo: MP Brno

 
Článek

V pátek kolem páté hodiny ráno oslovil hlídku kontrolující Zelný trh jeden ze stánkařů, který na náměstí právě vykládal své zboží. Strážníky upozornil na povalený prodejní stůl, vedle kterého byl odstavený vůz Škoda Octavia. Kolem ní popocházel devětadvacetiletý muž, jehož označili jako řidiče havarovaného auta dva jeho spolujezdci i zelinář. Ten podle svých slov nehodu viděl od úplného začátku.

Mladý muž se strážníky nejprve odmítal spolupracovat, a přestože z jeho dechu silně cítili alkohol, sám jednoho ze členů hlídky bezdůvodně nařkl z opilosti. Při rozhovoru používal i další velmi neobvyklé argumenty. Jednomu ze členů hlídky řekl, že mu nedůvěřuje, protože z něj prý „něco zvláštního kape“, popsal situaci v úterý mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Dechovou zkoušku podstoupil až po několika výzvách a dvakrát vůbec nezvládl fouknout do přístroje podle instrukcí. Podařilo se mu to až napotřetí, kdy zařízení ukázalo hodnotu 1,33 promile alkoholu. Mladý muž je podezřelý ze spáchání trestného činu a případ si převzali státní policisté.

Strážníka nařčeného z opilosti opilcovy bláboly vytočily natolik, že sám na sebe přivolal inspekci ředitele městské policie, která mu před řidičem provedla dechovou zkoušku, jež jednoznačně vyvrátila požití alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám