Hlavní obsah

Odvolací soud potvrdil Oračkovi 15 let vězení za ubodání družky

– Praha

Pražský vrchní soud v úterý potvrdil trest 15 let vězení Milanu Oračkovi, který loni v Bílině ubodal svou přítelkyni, uvedl mluvčí soudu Jan Fořt. Oračko se hájil tím, že žena si smrtelná zranění hrudníku způsobila sama. Pozůstalým musí zaplatit odškodnění 1,25 miliónu korun.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Milan Oračko u Krajského soudu v Ústí nad Labem

Článek

Žena zemřela 17. května 2014 ve svém bytě po prudké hádce s druhem. V hrudníku měla tři bodné rány, z nichž jedna byla smrtelná. Podle dřívějšího vyjádření znalců se nemohla třikrát po sobě bodnout sama, navíc takovou silou, která poškodila i hrudní kost.

Svědci v minulosti vypověděli, že pár se často hádal, žena prý na partnera žárlila. V době incidentu byla opilá. Zasahující záchranáři se v první chvíli domnívali, že spáchala sebevraždu. Násilný čin potvrdila až pitva. Vražednou zbraň policisté nenašli.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Otec zavražděné u soudu ukazuje její fotografii.

Oračko byl v minulosti opakovaně odsouzen za majetkovou trestnou činnost. I tentokrát ho obžaloba vinila také z krádeže – údajně se dva dny po činu vrátil do bytu a vzal z peněženky oběti přes 7000 korun.

Podle prvoinstančního soudu se však nepodařilo prokázat, že by tento skutek spáchal právě on. Do bytu mělo přístup mnoho lidí, především Oračkových příbuzných. Soud se pozastavil nad tím, že policie peníze na místě činu nezajistila a nedala do úschovy, jak je v takových případech obvyklé.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám