Hlavní obsah

Dálnici D2 zablokovala hromadná nehoda, havaroval i kamión s prasaty

– Brno • Aktualizováno
Právo, ČTK, miv

Nehoda pěti vozidel uzavřela asi na dvě hodiny ve čtvrtek dálnici D2 ve směru na Brno na 33. kilometru. Při nehodě nikdo nezemřel. O dvě hodiny dřív havaroval na D2 maďarský kamión s nákladem živých vepřů. Po neplánovaném opuštění dálnice se převrátil do pole s dýněmi.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Nehoda kamiónu byla pro značnou část převážených prasat osudná.

Článek

Při nehodě na 33. kilometru do sebe nejprve narazila dvě auta. "Posléze havarovala další tři," řekla mluvčí policie Petra Vedrová.

Nehoda kamiónu s prasaty se stala krátce před devátou hodinou, když kamión plynule, beze stop brzdění, vyjel z dálnice a sjel do příkopu, kde se převrátil. Spolujezdec v kabině utrpěl zranění, se kterým byl převezen do nemocnice.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Nehoda kamionu byla pro značnou část převážených prasat osudná.

Řidič vyvázl bez zranění. Jeho vysvětlení po nehodě odpovídalo absenci stop po brždění. Připustil, že nejspíše podlehl mikrospánku.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Dobře nedopadl ani náklad. „Převážel 190 živých vepřů,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Několik vepřů se dostalo poškozenou střechou a hrozilo, že by se mohli dostat na vozovku dálnice.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Nehoda kamionu byla pro značnou část převážených prasat osudná.

Hasiči se silničáři proto vytvořili improvizovanou ohradu a začali vepře z převráceného vozidla vyprošťovat. Část jich nehodu přežila bez zranění, nemálo kusů ale bylo zraněných a nezbylo než je utratit. Do kafilérie zamíří i kusy, pro které bylo převrácení soupravy osudné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám