Hlavní obsah

Kramný nám schvaloval články, dostal desítky tisíc, vypověděl novinář

Právo, Novinky, plk, ok, bad
Ostrava
Aktualizováno

Novinky.cz přinášejí on-line zpravodajství ze sedmého dne soudního stání s obžalovaným Petrem Kramným (37). Ve středu vypovídal soudní znalec z oboru elektrotechnika, který konstatoval, že oběti mohly zemřít po zásahu elektrickým proudem každá zvlášť. Popsal rovněž, jak k zabití proudem mohlo dojít. Odpoledne vypovídal Kramného spolužák ze střední školy a četly se další výpovědi svědků z přípravného řízení.

Foto: Pavel Karban, Právo

Eskorta přivádí Petra Kramného k soudu

Článek

15.13 – Soudkyně Gilová pro dnešek líčení ukončila, pokračovat se bude zítra ráno.

15.12 Některá tvrzení redaktora Blesku Kramný odmítl.

15.07 Kramný je podle Bláhy introvert, nemluví. Zároveň jej  označil za člověka, který rád manipuluje.

15.03 Kramný prý chtěl po redaktorech Blesku do Česka převézt balíček s mikinou.

15.02 – Bláha o Kramném řekl, že je ješitný člověk a že mu věřil do doby, dokud nebyla zveřejněna informace o tom, že měl zabíjet elektřinou.

15.00 – Bláha chtěl udělat s Kramným rozhovor ve věznici, nebylo mu to ale umožněno i díky Kramného obhájkyni Rejžkové. Bláha také uvedl, že s Kramným si potykal už v Egyptě.

14.54 – Bláha popisuje ve výpovědi, jak po návratu stíhali Kramného po Karviné. Kramný prý redaktorům Blesku naznačil, že by za rozhovor měl něco dostat. Za rozhovor, fotku u hrobu, fotku, jak jde do práce, dostal prý dohromady desetitisíce korun.

14.51 – Všechny články Bláha psal po návratu z Egypta, posílal Kramnému texty přes tablet a vycházely v jím de facto odsouhlasené verzi.

14.44 – Kramný prý vždy plakal, když dlouho mluvil o Monice a Klárce, prý to nebylo hrané. Při odjezdu redaktorům Blesku prý řekl, že mu s nimi bylo dobře.

14.43 – Podle Bláhy Kramnému pomohli nainstalovat Skype do tabletu, ve kterém Kramný sledoval vše, co se o něm píše. Na tabletu byl údajně pořád.

14.40 – Strávili s Kramným většinu dne. Na večeři se pozvat nenechal, jediné, co si nechal dát, byla kola. Bláhovi to připadalo zvláštní, protože Kramný v Egyptě tvrdil, že ho otrávila kola.

14.35 – Čte se výpověď Étienna Michaela Bláhy, redaktora Blesku. Bláha v ní popisuje, jak navštívili Kramného s kolegou Ladislavem Křivanem v Egyptě, jak Kramný říkal, co bylo pokrouceno médii a co ne.

14.32 – Komunikace s Kočárkem vznikla podle Kramného na popud Kramného sestry, Lenky Krečmerové.

14.30 – Kočárka překvapilo, jak se Kramný změnil po návratu do Čech, když odlétal z Egypta, tak plakal, ale po příjezdu novináře neznal. Kočárka také zaskočilo, jak se zbavil věcí po manželce a dceři, jak v Egyptě říkal,že nebude moc v bytě ani být, a po návratu tam hned spal.

14.27 – Kočárek na policii řekl, že Kramnému peníze za reportáže neposkytli. Myslí si, že je Kramný využíval k tomu, aby sdělil přes TV, co a jak se stalo.

14.25 – Kočárkovi nepřišlo, že by měl Kramný Moniku rád, spíš že nad ní stál jako policajt.

14.22 – Kramný se před Kočárkem prý o Monice zmiňoval negativně, mluvil o Facebooku, že tam měla cizí chlapy. O Klárce mluvil minimálně, nemluvil o ní nikdy špatně, ale taky nic hezkého

14.17 – „Kramný byl podle Kočárka pokleslý, ale nevypadal na to, že přišel o manželku a o dceru,” uvedl Kočárek. Při prvním setkání Kramný neplakal, na nic si nestěžoval, neprojevoval city, jak Kočárek předpokládal.

14.14 – Soudkyně Gilová čte výpověď svědka Martina Kočárka, reportéra TV Nova. Kočárek popisuje, jak byl vyslán zaměstnavatelem do Egypta.

14.10 – Krobath: „Položil mi jednu divnou otázku, proč jeho dceři Klárce chybělo jedno oko... a pak se ptal, proč byla Klárka jakoby usnulá a Monika byla celá černá.”

14.02 – Kramný Krobathovi v Novém Jičíně vysvětloval své dvě přítelkyně po návratu z Egypta. První, Kateřinu, označil za kamarádku mrtvé Moniky, která si chtěla jen půjčit šaty po Monice na ples. U druhé, Šárky, přiznal, že to přehnal, ale že ho kontaktovala ona.

13.58 – Krobath prý přislíbil Kramnému pomoc od toxikologa.

13.52 – Kramný svědkovi řekl, že měl v osudný den pocit, jako že má v puse rezavé trubky. Vyprávěl mu, jak všichni zvraceli, jemu že bylo hodně špatně, holkám že bylo lépe postupem času, že musel pro vodu.

13.48 – Pak poslal Kramnému ještě jeden list, v roce 2014 na konci ledna se setkali osobně, v Novém Jičíně. Ptal se Kramného na to, co jedli, dělali, pili.

13.45 – Krobath je úplně cizí člověk, který bydlí v Rakousku, ve Vídni provozuje lékařskou praxi. Napsal Kramnému dopis, jak mu věří, poslal mu pět tisíc korun a doplňky stravy v hodnotě zhruba 2800 korun. Dopis poslal z pošty v Česku.

13.41 – Dále se čte výpověď svědka Karla Krobatha. Svědek vypovídal o tom, jak se dozvěděl o tragédii v Egyptě a jak byl z případu šokován, co se uvedlo v médiích. Pobouřilo ho, když zprávy začaly zprávou o tom, že bude pohřeb Moniky a Kláry Kramných.

13.39 – Kramný tvrdí, že o focení věděl. „Protože Monika chtěla peníze, že se za ně (fotky) platí. Kde peníze končily, nevím, protože jsem jí dával 1000 korun,” uvedl Kramný. Svědkyně v přípravném řízení uvedla, že chtěla 400 na materiál.

13.37 – „Mrzí mě, že se na veřejnost dostaly neupravené fotky Moniky jen ve spodním prádle, ty měla Monika jen pro svoji potřebu," řekla vyšetřovatelům Natale.

13.36 – Monika měla podle Natale výhrady k svému nosu, měla podle sebe malá prsa.

13.35 – Po smrti Moniky se dozvěděla, že měla domluvené další dvě focení s jinými fotografy.

13.34 – Kramného potkala svědkyně asi třikrát, připadal jí chladný, "studený čumák".

13.33 – Natale v březnu 2013 zaznamenala změnu u Moniky, byla smutná, nerozhodná. Neptala se jí, věděla, že jí nic nechybí, nekouřila, nemluvila sprostě, o manželovi nikdy špatně nemluvila, ale prosila ji, aby fotky nevystavovala, protože o tom Kramný neví.

13.31 – Monika některé fotky zveřejnila na webovém portálu. Focení pro ni bylo koníčkem, neměla na modelku věk ani výšku.

13.30 – Čte se nyní výpověď Gabriely Natale, která nejprve znala Moniku, byly kamarádky, fotila ji. Začaly portrétem, a došly až k fotce, která se objevila v médiích, kdy byla Monika jen v kalhotkách, ale prsa měla zakryta rukama. „Člověk je de facto nahý, ale není nic vidět,“ uvedla Natale. Fotila i další asi čtyři kamarádky Moniky.

13.26 – Svědek Pecho odchází.

13.25 – Kramného obhájkyně chce ještě vědět, zda svědek někdy zpozoroval důvod naštvání Moniky, jak hovořil před chvílí (že byla občas naštvaná). Pecho uvedl, že si na důvody naštvání nevzpomene.

13.22 – Pecho uvedl, že nikdy neviděl Kramného, že by opravoval elektřinu.

13.21 – Kramného obhájkyně chce vědět, zda by svědek sám o sobě řekl, že by ovládal práci s elektřinou. To Pecho odmítl.

O vztahu Kramného k dceři řekl, že byl vždy dobrý, nekřičel na ni, oslovoval ji Klárinko.

13.18 – Na dotaz státního zástupce Víta Legerského, který uvádí z osnov školy, že se měl Pecho i Kramný učit o elektřině v souvislosti s elektromotory, odpověděl Pecho, že si to nevybavuje.

13.11 – Soudkyně Gilová čte svědkovu výpověď z přípravného řízení. „Chtěl vždycky klidnou práci, aby se nenadřel,” řekl svědek vyšetřovatelům na adresu Kramného.

13.08 – Soudkyni zajímá, kdy se Kramný svěřil svědkovi o intimních problémech v manželství. „Dostali jsme se k tomu běžnou konverzací, možná půl roku to trvalo (ty problémy). Nevím, říkal, že jednou jí nabídl tisíc korun za pohlavní styk a že Monika řekla ano,” prohlásil Pecho a dodal: „Je to divné, nicméně po tolika letech. O tom placení jsem se dozvěděl, až když se Peťa vrátil z Egypta. Bavili jsme se o tom, že jednou, ale kdy to bylo, to ne.”

13.06 – Soudkyně Gilová se ptá na Moniku. „Dceru měla určitě ráda, byla spokojená, jezdili na výlety, dovolené,” odpověděl Pecho. Občas byla prý naštvaná, o depresích nebo nějakých zdravotních problémech Pecho neví.

13.04 – „Bavili jsme se, ptal jsem se na nějakou holku a on mi řekl, že mu napsala, že si zavolali, sešli se,” řekl Pecho o setkáních s Kramným. Jako truchlící osoba, prožívající rodinnou tragédii, psychicky nalomená se mu Kramný, jak byl v Česku, nejevil. „Nicméně po takové době...,” řekl svědek.

13.00 – Při kontaktech s Kramným na jaře 2013 a před dovolenou v Egyptě si svědek ničeho mezi Kramnými nevšiml, jejich soužití prý vypadalo v pořádku, Monika chtěla koupit domek.

Po tragédii v Egyptě spolu telefonicky hovořili, po psychické stránce se mu jevil tak, že je na tom špatně. „Nebyl to takový klidný hlas," uvedl Pecho, který se s Kramným po jeho návratu z Egypta setkal čtyřikrát.

12.58 – Pecho označil obžalovaného za kliďase, o nějakých problémech věděl, ale to je prý v každé rodině. Po návratu z Egypta mu Kramný řekl, že s ním Monika nechtěla moc často spát.

Foto: Pavel Karban, Právo

Svědek Michal Pecho

12.45 – Po přestávce vypovídá svědek Michal Pecho, který patří do okruhu přátel a známých manželů Kramných a jehož výpověď si vyžádal Kramný. S Pechem se znají od střední školy. Jeho manželka Helena Pechová vypovídala v pátek 3. července dopoledne.

11.45 – Gilová vyhlásila polední přestávku. Pokračovat se bude v půl jedné.

11.44 – Podle Danovské byly Monika s Klárkou otráveny.

11.41 – Autosedačku a koloběžku po Klárce dal Kramný tetě, pro její vnučku.

11.39 – O problémech v intimním soužití Petra a Moniky Danovská nic nevěděla a neví o řadě věcí, jako např. profilech Moniky na Facebooku. O nevěře Moniky neví, stejně tak se nemohla vyjádřit  k její povaze, ani k tomu, jestli byl žárlivý – tak prý asi jako každý chlap.

11.37 – „Je to fakt hodný, pozorný a citlivý kluk, který žil jen pro ně (manželku a dceru)," vypověděla Danovská. „Já mu věřím, těch důvodů je víc, ale neumím to specifikovat."

11.35 – Po návratu z Egypta se potkali dvakrát, jednou u matky a jednou přišel k Danovské domů a donesl jí kytici jako poděkování. O Monice a Klárce mluvil velice hezky, že se těšila do školy. V jednom telefonickém rozhovoru řekl: „Teto, já tě nezklamu, já to fakt neudělal!”

11.34 – Když šel poprvé po té události do práce a popřála mu, napsal Kramný: Děkuji.

Podle Danovské to byly podpůrné esemesky, nikdy se ho neptala, jak se tragédie stala, věděla, že mu to nedělá dobře. Později jí ale Kramný napsal něco o tom, jak to bylo, na e-mail, ale ten už v době výpovědi svědkyně neměla.

11.32 – Kramný psal Danovské, že Monice a Klárce nic neudělal, že neví, jak bude bez nich žít, že tam měl raději zůstat on a ony měly žít. Psal jí, jak se těší domů, že má ale zároveň strach, jak to doma zvládne.

11.30 – V úterý 30. 7. 2013 měla zmeškaný hovor od matky Kramného. Zavolala jí a dozvěděla se, že Monika s Klárou nežijí. Psala jí proto podpůrné esemesky, snažila se je podporovat. Pak Kramnému volala do Egypta asi denně, krátce. V prvním hovoru se ptal, proč ho potkal ten osud.

11.28 – Přísedící Absolonová nyní čte výpověď Vlasty Danovské. Jde o vzdálenou příbuznou Petra Kramného, ten ji oslovoval teto. Moniku viděla asi dvakrát, Klárku jednou, na pohřbu Kramného babičky z matčiny strany.

11.22 Dozvěděl se, že Kramný nechal kufry s věcmi dcery a manželky na recepci hotelu, kde trávili dovolenou, s tím, že si je mohou vzít zaměstnanci hotelu pro své děti. Divil se tomu, že je Kramný nechal v hotelu, kde, jak tvrdil, se otrávila jeho manželka a dcera.

11:20 - Svědek popisuje, jak se několikrát prodlužoval pobyt Kramného v Egyptě, jak komunikoval o tragédii s médii, co cestovní kancelář hradila Kramnému při jeho prodlouženém pobytu.

11:14 - Slaný volal majitele cestovní kanceláře, dohodli se na kontaktování pojišťovny, u které jsou klienti kanceláře pojištěni.

11:12 - Gilová nyní čte výpověď Martina Slaného, pracovníka cestovní kanceláře. O tragédii se dozvěděl od místního muže mluvícího česky. „Sdělil mi, že máme dva mrtvé klienty na hotelu v Hurghadě,” vypověděl Slaný.

11:09 - Na to, zda se ptal Kramného na příčinu smrti manželky a dcery, si lékař už  v době výpovědi moc nepamatoval. Vzpomínal, že Kramný mluvil hlavně o tom, že chce jet domů a hovořil o cestě domů.

11:04 - Kramný podle Koloucha netrpěl průjmy ani zvracením, říkal, že je smutný. Lékař opouštěl Kramného, když byl na klinice, byl spokojený. Kolouch byl v Hurghadě dva dny. Kramný mu vykládal, že měli s manželkou a dcerou průjem, že jim bylo všem špatně. Kramný mu říkal, že se stravovali jen v hotelovém komplexu.

11:02 - Kramný kontaktoval později lékaře s tím, že se necítí dobře, že nezvládá samotu. Navrhli mu hospitalizaci na klinice, aby byl pod dohledem lékařů a byla mu podána sedativa. Z ČR byla povolána psycholožka.

11:00 - „Při prvním setkání se ptal na způsob úhrady návratu zavazadel do ČR, zda bude platit za tři kufry, když je sám. Na nic si nestěžoval, neplakal,...” vzpomínal doktor na první setkání s Kramným.

10:55 - Přísedící Jarmila Absolonová čte nyní výpověď Petra Koloucha. Jde o lékaře asistenční služby, který byl vyslán do Hurghady v Egyptě cestovní kanceláří.

10:40 - Škorpík měl Černému říct, že Kramného na konci roku 2013 kontaktoval cizinec, snad z Rakouska nebo Švýcarska, s nabídkou i materiální pomoci. Když se na to Černý Kramného při osobním setkání ptal, kopl ho Škorpík pod stolem do nohy, z čehož Černý usoudil, že mu to jeho strýc řekl "tajně".

10:34 - Na jaře 2014 Černému Škorpík nabízel, aby se sešel s Kramným. Černý nechtěl, ale nakonec souhlasil. S Kramným i svým strýcem se setkal v restauraci, řekl jim oběma, že dokud nebude kauza vyšetřena, nebude s ním o tom mluvit. Bavili se o nálezu marihuany v Kramného skříňce v automobilce, radil mu, ať policii kontaktuje sám. Kramný mu ukazoval fotku mladé blond slečny, o které tvrdil, že bydlí kousek od Prahy a že je to jeho nová přítelkyně.

Kramný se ho několikrát vyptával na něco z kauzy Egypt. Většinou na to, čím mohly být otráveny manželka s dcerou. Černý mu vždy řekl, že o tom nebude s ním mluvit. Během schůzky prý Kramný mluvil plynule, rozvážně.  Den nebo dva dny po schůzce s Černým byl Kramný zadržen policií.

10:27 - Soudkyně Gilová nyní čte výpovědi svědků z přípravného řízení. Nyní čte výpověď policisty Lukáše Černého, synovce Kramného kamaráda Stanislava Škorpíka. Kramný, když byl ještě v Egyptě, po Černém zjišťoval, jak mohla být otrávena Monika a Klára.

10:08 - Výslech znalce skončil, vyhlášena krátká přestávka.

10:05 - Kramný se znalce ptá, zda jako odborník pozná na člověku, že byl zasažen elektrickým proudem.

Sokanský: Poznat se to může, ale nemusí.

Kramný: Jak se chová člověk zasažený elektrickým proudem?

Sokanský: Člověk, který je zasažen, tak se mu znehybní svalstvo, nemůže se hýbat.

Kramný: Je schopný zabít člověk, který nemá pojem o tom, co je odpor, fáze atd.? Sokanský: Já si myslím, že rozříznout dva dráty a přiložit je k tělu je i pro laika lehce proveditelné.

10:02 - Obhájkyni dále zajímá, zda to, že znalec nebyl v pokoji, kde k tragédii došlo, může limitovat jeho závěry.

Sokanský: Limitovat to může, ale v zásadě na závěry, jestli jsem byl na místě nebo ne, to nemá vliv.

Rejžková: Kolikrát jste ve své znalecké profesní činnosti vyhotovoval posudek, aniž byste byl na místě činu a zkontroloval si na něm různé parametry?

Sokanský: Stalo se mi to, že jsme ten posudek dělali z fotodokumentace, protože tam nebylo nutno něco měřit.

9:55 - Obhájkyně Jana Rejžková se ptá, zda je možné z nabíječky na telefon nebo z holicího strojku vyrobit "nástražný systém".

Sokanský: Pokud je šňůra a pak je teprve adaptér, tak ta šňůra je vystavena napětí 220V, pak by to šlo. U holicího strojku by to šlo, protože adaptér je zpravidla v tom holicím strojku.

9:50 - Jednopólový dotyk by byl podle znalce možný např. ve sprchovém koutě, ale pak by se musela oběť nebo oběti dotknout živé části, která by musela být nastražena. “V každém případě by to musel být úmysl,“ doplnil Sokanský a pokračoval: „Čím větší je plocha, kterou proud do těla prochází, tím známky na těle jsou menší, méně intenzivní, případně zanedbatelné.“

9:45 - Státní zástupce žádá, aby se znalec podíval na fotografie z místa nálezu těl, které byly do spisu založeny teprve minulý týden. Chce, aby se podíval, zda na zachycených elektrozařízeních není něco nestandardního, aby se zaměřil na okolí těl poškozených a vyhodnotil, zda je možná nějaká alternativa náhodného zásahu.

Fotodokumentace podle znalce nepřináší nic, co by změnilo jeho názor.

9:43 - „Pokud tomu došlo následně, každá mohla ležet na své posteli. K dvoupólovému zásahu mohlo dojít třeba úpravou nějaké napájecí šňůry, např. do mobilu, holicího strojku. K tomu stačí třeba prodlužovací šňůra."

Pro manuálně zručného člověka je podle znalce příprava  např. prodlužovací šňůry k tomu, aby její pomocí mohl zemřít člověk, otázkou několika minut. K usmrcení podle něj stačí dvě sekundy.

9:38 - Závěry znalce: V podmínkách hotelového pokoje lze způsobit smrt dvou osob, a to jak jednopólovým, tak dvoupólovým dotykem. V koupelně může člověk přijít k úrazu jedno i dvoupólovým dotykem. „Nejpravděpodobnější je zásah elektrickým proudem dvoupólovým dotykem, jako pravděpodobné se jeví zabití dvou osob postupně, každé zvlášť,“ konstatoval znalec. 

9:28 - „Čím je větší proudová hustota, tím je pravděpodobnější tvorba skvrn, těch spálenin na kůži,“ pokračoval dále znalec ke skvrnám, které se našly na tělech.

9:21 - „V pokoji připadá v úvahu pouze dvoupólový dotyk, v té koupelně jednopólový dotyk. Proveditelné je i usmrcení tak, že ty osoby ležely vedle sebe, držely se nebo byly třeba propleteny nohama, proud se rozdělí do jedné i druhé a velikost by mohla být taková, že způsobí smrt,“ vysvětlil dále Sokanský.

9:12 - Sokanský: "Dotyk může být jednopólový nebo dvoupólový. Člověk, který leží a dojde k dvoupólovému dotyku, tak je bez šancí. K dvoupólovému dotyku může dojít kdekoliv, to znamená, že i v hotelovém pokoji."

„Při obou dotycích, jedno i dvoupólovém, se musí uzavřít obvod, při jednopólovém dotyku se člověk musí dotknout vodiče a proud musí mít cestu do země. S živým vodičem se ale člověk nemá šanci dostat do styku, pokud je vše uděláno pořádně, to znamená, že by to muselo být nastraženo.“

9:12 - Nyní hovoří znalec o druhém posudku. „Důležitá je plocha, kterou prochází ten proud. Protože vyvolává teplo, to pálí, spaluje a může dojít i k zuhelnatění...pokud je velký proud a malá plocha, tak musí vzniknout stopa, popáleniny, že tamtudy ten proud vnikl a samozřejmě musí také vytéct,“ popsal znalec.

9:08 - Co by se muselo stát, aby mohly zemřít dvě osoby? „Musela by se živá část (část zařízení určená k vedení proudu - pozn. red.) dostat na kostru vodivou částí, které se ta postižená osoba dotkne, ale to ještě nestačí. Pokud by byl spotřebič třídy 1, tak to vyrazí pojistky, u spotřebiče třídy 2 se musí ta živá část dostat na tu kostru a musí být ten člověk spojen se zemí. Je nutné splnit dvě podmínky a nedovedu si představit splnění dvou podmínek a ještě usmrtit dvě osoby,“ konstatoval Sokanský a zdůraznil, že 220 voltů už spolehlivě zabíjí.

9:02 - Náhodný úraz v prostředí hotelového pokoje je podle znalce velmi nepravděpodobný. „K úrazu nemohlo dojít náhodou, bez lidského zásahu,“ tak zní závěr prvního posudku, který profesor Sokanský pro soud v kauze Kramný vypracoval. 

8:54 - „Smrt může způsobit při dlouhodobém působení proud od 30 miliampér výše,“ řekl znalec s tím, že pokud se napětí pohybuje od 220 voltů výše, tak se dá odpor lidské kůže překonat.

8:50 - Znalec hovoří o izolaci u spotřebičů třídy 1 a 2. Prostředí hotelového pokoje je podle něj považováno za prostředí normální, to znamená, že v podstatě velice těžko může dojít k úrazu elektrickým proudem, pokud se nejedná o jednopólový dotyk. Koupelny jsou zařazeny do prostředí rizikového.

8:48 - Znalec po poučení potvrdil, že trvá na písemných závěrech svého znaleckého posudku.

BEZ KOMENTÁŘE: Petr Kramný přichází k souduVideo: Denisa Telaříková, Právo

8:45 - Už před jednáním řekl znalec médiím, že obžalovaný Kramný mohl manželku i dceru elektrickým proudem zabít. "A to jak v hotelovém pokoji, tak v koupelně," řekl doslova těsně předtím, než vstoupil do soudní síně, kde svůj názor bude prezentovat soudu.

8:42 - Sedmý den soudního stání odstartoval. První bude vypovídat Karel Sokanský, znalec v oboru Elektrotechnika, silnoproud z VŠB-TU Ostrava.

Několikahodinový soudní maratón odstartoval minulé pondělí ráno výpovědí obžalovaného. Kramný popisoval, jak v roce 2013 vybírali se ženou dovolenou, kdo a proč vybral Egypt, i když tam už byli a chtěli jinam, kolik peněz na ni měli, kdo balil kufry. Až postupně došel k osudnému dni.

Během týdne před soudem mluvila rovněž rodina obžalovaného i poškozených. Kolegové z automobilky, kde Petr Kramný pracoval, jeho kamarádi, nebo přátelé Moniky Kramné. Soudkyně kromě jiného slyšela o vztazích v rodině, na pracovišti nebo o komunikaci s obžalovaným po tragédii.

Druhý týden přelíčení začal výpověďmi soudních znalců z oboru lékařství, kteří potvrdili, že oběti zemřely elektrickým proudem a zároveň vyvrátili tvrzení o otravě. Znalci se vyjádřili rovněž k novým fotografiím, jež u soudu předložil státní zástupce.

Anketa

Myslíte si, že je Petr Kramný vinen?
ano
84,7 %
ne
15,3 %
Celkem hlasovalo 65115 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám