Hlavní obsah

Od pátku se utopilo už osm lidí

Blansko
Aktualizováno

Třiadvacetiletý muž v pondělí večer utonul při koupání u obce Kosičky na Královéhradecku. Hasiči jeho tělo objevili v písníku poblíž obce po kratším pátrání. Jiný stejně starý mladík se v pondělí odpoledne utopil v jezeře Lhota u Dřís u Prahy. V pátek a o prodlouženém víkendu se v Česku utopilo už osm lidí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Okolnosti případu z Královéhradecka zatím nejsou jasné, vyšetřuje je policie.

Jiné neštěstí se stalo u Prahy. "Mladík byl na vodě na šlapadle, ze kterého pak seskočil, aby se vykoupal. Už se ale nevynořil," uvedl policejní mluvčí Zdeněk Chalupa k případu v Dřísech u Prahy. Mladíka našli záchranáři až po hodině a již mu nemohli pomoci.

Utonulého mladíka v zatopeném lomu v Blansku poblíž vlakového nádraží nalezli policejní potápěči. "Šel se tam vykoupat se svým kamarádem, ale pravděpodobně neuměl plavat a neodhadl hloubku vody," uvedla mluvčí policie Alice Musilová.

Policisté se okolnostmi tragédie nadále zabývají. Zjišťují také to, zda byl muž pod vlivem alkoholu.

Utopilo se už osm lidí

V pátek se utopila mladá žena, která se snažila přeplavat rovněž jezero u Dřís u Prahy. Ve stejný den se v Orlické přehradě na Příbramsku utopil sedmdesátiletý muž.

V sobotu zahynul jeden muž v pískovně Malviny u Čelákovic u Prahy, další muž utonul v Praze v nádrži Džbán v pražské Divoké Šárce.

Policie se domnívá, že v případě utonutí v Divoké Šárce sehrála svou roli kombinace alkoholu a vysokých teplot.

Dalším zemřelým je mladík, kterého našli v pondělí v táborské vodní nádrži Jordán.

V pískovně Lhota poblíž u Dřís u Prahy navíc policisté stále pátrají po muži, který se o víkendu ztratil při koupání. Zda utonul, zatím není jasné.

Reklama

Výběr článků

Načítám