Hlavní obsah

Z obchodního centra v Opavě hasiči evakuovali přes 300 lidí

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Velice náročný zásah mají za sebou moravskoslezští hasiči v Opavě. V neděli po poledni zasahovali u požáru osobního auta v podzemní garáži obchodního centra v Opavě. Kvůli požáru z obchodu evakuovali přes 300 lidí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Celý zásah museli kvůli množství jedovatého kouře ve velkém vedru provádět s dýchacími přístroji. Média o tom informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Holub.

„Naštěstí se při požáru nikomu nic nestalo. Příčinu požáru i výši škody zjišťují hasičští i policejní vyšetřovatelé. Na místě muselo zasáhnout 20 hasičů s devíti vozy. Požár lokalizovalo hasicí zařízení, které je v garážích nainstalováno,“ líčil Holub.

Dodal, že po uhašení auta hasiči museli odvětrat zakouřené prostory. „Celý zásah probíhal za použití dýchacích přístrojů vzhledem k velkému vývinu jedovatého kouře, což kladlo i díky velmi vysokým teplotám vzduchu značné nároky na zasahující hasiče,“ upozornil Holub.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám