Hlavní obsah

Ženě na Pardubicku měli nastříkat slzný plyn do očí a uloupit milión

Právo, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Děsivě znějící oznámení o přepadení mladé ženy (30) v jednom z lesů u Nemošic na Pardubicku přijali v pátek pardubičtí policisté. Ihned zmobilizovali okresní i krajskou výjezdovou skupinu kriminalistů, na místo vyrazila i záchranka. Poškozená měla být přepadena, okradena, svázána a vyhozena z vozidla.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační snímek

Článek

„Kriminalisté okamžitě začali zjišťovat, co se stalo. Mladá žena uvedla, že prodávala byt. Peníze z prodeje bytu, což bylo přes milión korun, měla u sebe v tašce. Jakási její známá jí nabídla, že ji odveze, kam potřebuje,“ začala popisovat události policejní mluvčí Markéta Janovská.

Cestou, v blízkosti obce Dražkovice, mělo dojít k poruše vozidla a ženy si zavolaly taxi. Když za nějakou dobu přijelo nějaké černé vozidlo, oznamovatelka se naklonila do okénka a v tu chvíli jí měla osádka vozidla udeřit do hlavy a následně nastříkat do obličeje slzný plyn. Poté ji měli muži svázat, odvézt a právě v blízkosti Nemošic vyhodit z vozidla.

„Kriminalisté si rozdělili úkoly a začal pro ně běžný koloběh činností spojených s tímto násilným trestným činem. Po prověření všech dostupných informací se ale ukázalo, že si mladá žena celé loupežné přepadení vymyslela, k čemuž se následně také přiznala,“ dodala Janovská. Motivem jednání mladé ženy byly prý osobní důvody.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám