Hlavní obsah

Spolujezdec málem přišel o ruku, kterou za jízdy vystrčil z okna dodávky

– Praha

Těžkým zraněním skončila ve středu jízda dvou mužů v dodávce. Řidič v jednom místě v centru Prahy neodhadl vzdálenost od zaparkovaného nákladního auta a kamarádovi zlomil ruku, kterou měl venku z okna.

Foto: MP Praha

Záchranáři ošetřují zraněného spolujezdce

Článek

Řidič v Praze u Rudolfina zastavil kolem deváté hodiny večer hlídku strážníků s tím, že má na sedadle zraněného spolujezdce. Strážníci zjistili, že má otevřenou zlomeninu paže a je v šoku, přivolali proto záchrannou službu.

„Řidič se posléze přiznal, že jel s dodávkou poprvé. Když projížděl nedalekou ulicí 17. listopadu, kde míjel zaparkované nákladní vozidlo, neodhadl rozměr vozidla a otřel se o něj. Kamarád, který seděl na místě spolujezdce, měl v té chvíli ruku vystrčenou z okénka,“ popsala mluvčí strážníků Irena Seifertová.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jak dále uvedla, šofér strážníkům řekl, že před jízdou pil alkohol. Dechovou zkoušku ovšem provedla až přivolaná hlídka státních policistů. „Řidič nadýchal necelé dvě desetiny promile,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan. Taková hodnota se běžně považuje za neprůkaznou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám