Hlavní obsah

Muž z Kopřivnice podvedl přes 300 lidí z celého Česka

Právo, den

Policie obvinila z podvodu a neoprávněného podnikání pětačtyřicetiletého muže z Kopřivnice na Novojičínsku. Obviněný nabízel na dobírku čerpadla a biolampy, jenže namísto slíbeného zboží lidem rozesílal věci za jinou cenu a v odlišné kvalitě. Poškozených je podle policie přes 300 z celého Česka. Škodu vyčíslili na téměř 700 tisíc korun. Média o tom ve čtvrtek informoval mluvčí novojičínské policie Petr Gřes.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ze shromážděných důkazů je zřejmé, že zboží prodával vědomě v jiné kvalitě s jasným úmyslem lidi podvést a nedovoleně podnikat. Na svou obhajobu však podezřelý uvádí opak, s odkazem, že nikoho podvést nechtěl, že se jedná o pouhé nedorozumění jak z jeho strany, tak ze strany kupujících,“ líčil policejní mluvčí s tím, že ne všichni podvedení lidé kontaktovali policii.

„Mnozí z kupujících kontaktovali prodejce a žádali výměnu či vrácení peněz. Nedočkali se. Mnozí vyhodnotili situaci, a když byl prodejce nekontaktní, věc více neřešili,“ uvedl Gřes. Oznámení podle něj na policii postupně přicházela z různých koutů země.

Peníze získané z podvodů měl muž podle policie utratit. Za uvedené činy mu hrozí vězení až na osm let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám