Hlavní obsah

Lupiči s pistolí v ruce přepadli během hodiny dvě pražské herny

– Praha
Novinky, lsi

Dvojice stejných pachatelů přepadla v úterý ráno krátce po sobě dvě herny v Praze. Pokaždé s pistolí v ruce vtrhli dovnitř, svázali obsluhu a ukradli několik desítek tisíc korun. V obou případech lupiče zachytily bezpečnostní kamery.

BEZ KOMENTÁŘE: Lupiče při přepadeních zaznamenaly kameryVideo: Policie ČR

 
Článek

První přepadení se stalo kolem půl osmé ráno v Nuselské ulici v Praze 4. „Do herny vstoupili dva muži, kteří nejprve ohrožovali dvě ženy za barem střelnými zbraněmi a pak je svázali v zadních prostorách herny,“ informoval pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Z trezoru si dvojice odnesla několik desítek tisíc korun. Stejný scénář se opakoval přibližně o hodinu později v Jaromírově ulici v Praze 4.

„Muži opět vstoupili do herny a pod hrozbou krátkých střelných zbraní opět vyžadovali po obsluze vydání finanční hotovosti. Obsluhu následně také svázali a z trezoru si i v tomto případě odnesli několik desítek tisíc korun,“ doplnil Daněk.

Hrozí jim 10 let

Při loupežích nebyl nikdo zraněn. Pachatele zachytily bezpečnostní kamery. První, přibližně 40letý muž, je 170 až 180 centimetrů vysoký, má tmavé oči a měl na sobě tmavě modrou mikinu, přes rameno pak hnědou tašku.

Druhý z dvojice je zhruba 40letý a přibližně 185 centimetrů vysoký. Na sobě měl modrou bundu a šedivé tepláky. Na hlavě pak měl světlou kšiltovku a okolo pasu ledvinku. Oba lupiči mluvili česky bez přízvuku.

Policie v současnosti po obou mužích pátrá. Veškeré informace vedoucí k jejich dopadení přijme na lince 158. Policisté zároveň varují, aby se pachatele nesnažil nikdo v žádném případě zadržet, jelikož mohou být ozbrojení a nebezpeční.

V případě odsouzení jim za loupež hrozí až deset let ve vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám