Hlavní obsah

Slováka soudí, že vyhodil ženu z okna. Měla sebevražedné sklony, zastal se ho psychiatr

Novinky, bad

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Městský soud v Praze rozplétá případ Slováka Miroslava Sabola (50), který měl podle obžaloby vloni v červnu škrtit a poté vyhodit z okna svou družku. Vraždu měl následně fingovat jako sebevraždu. Muž to popírá a jeho tvrzení podporují lékaři, u kterých se žena léčila s psychickými problémy.

Článek

„Skočit z okna, to bylo její téma, o tom mluvívala,“ řekl psychiatr Ilja Žukov. Potvrdil, že žena měla sebevražedné sklony. V podobném duchu hovořila i ženina psycholožka, která s ní řešila její nevydařené vztahy.

Sabol odmítá, že by družku zavraždil. Tvrdí, že byl ”vztah až do poslední chvíle v pohodě“. Stojí si zatím, že se o smrti družky dozvěděl až od policie, po příchodu k domu.

Jeho slova podpořila i úterní výpověď zasahující policistky, podle které byl Sabol překvapený, když ho o družčině smrti informovali.

Tragédie se stala před rokem na pražském Chodově. Sabol se měl podle obžaloby s družkou v jejím bytě pohádat poté, co se tam vrátil pro své doklady. Následně ji prý škrtil tak dlouho, až ztratila vědomí. Údajně se domníval, že ji zabil, a proto ji měl vystrčit z okna, aby zakryl vraždu. Žena zemřela po pádu z necelých devatenácti metrů.

Pokud soud uzná Sabola vinným, hrozí mu až osmnáctiletý trest vězení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám